Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:38 28 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Deșeurile reciclabile neconforme nu vor mai fi ridicate de societatea de salubrizare a orașului

ro

09 Sep, 2021 09:14 1352 Marime text
 
  •  Primăria Constanța, împreună cu SC Polaris M Holding, au decis ca acolo unde întâlnesc astfel de situații să nu mai ridice deșeurile, iar persoana care nu depozitează deșeurile corespunzător să fie înștiințată cu privire la sancțiunile pe care le riscă
În ultimul timp, angajații operatorului de salubrizare au găsit de foarte multe ori deșeuri menajere în pubelele galbene destinate colectării selective.

Ca urmare, Primăria Constanța, împreună cu SC Polaris M Holding, au decis ca acolo unde întâlnesc astfel de situații să nu mai ridice deșeurile, iar persoana care nu depozitează deșeurile corespunzător să fie înștiințată cu privire la sancțiunile pe care le riscă.
 
Menționăm că potrivit Legii nr. 211/2011 este interzisă amestecarea deșeurilor, abandonarea și depozitarea acestora în afara spațiilor special amenajate.
 
Colectarea selectivă înseamnă sănătate pentru noi, pentru mediul înconjurător și pentru generațiile ce vor urma.

Vă rugăm să nu amestecați deșeurile menajere cu cele reciclabile. În pubela galbenă se depozitează numai deșeuri reciclabile din plastic, hârtie/carton și metal. Presați/taiați/striviți deșeurile din ambalaje înainte de a le depune în pubela galbenă. În acest mod se folosește la maximum capacitatea pubelei., precizează Primăria Municipiului Constanța, prin intermediul unui comunicat oficial. 

Deșeurile se biodegradează foarte greu, unele dintre ele nu se degradează niciodată. Colectând selectiv reducem cantitatea de deșeuri care ajunge la groapa de gunoi și implicit ne protejăm sănătatea și mediul înconjurător.

Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii