Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Depozitarea ilegală de deșeuri pe domeniul public, în atenția polițiștilor. S-au aplicat sute de amenzi!

ro

12 Apr, 2022 11:15 978 Marime text
Deșeuri, foto: Primăria Constanța

Sancțiuni contravenționale pentru depozitarea ilegală de deșeuri pe domeniul public din municipiul Constanța. 


În perioada 04.04.2022-10.04.2022, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au desfășurat mai multe activități specifice care au avut ca scop verificarea respectării legislației în domeniul protecției mediului și a gestionării deșeurilor.


Polițiștii locali au verificat modul în care cetățenii predau gunoiul menajer către operatorul de salubritate, dacă se respectă graficul de ridicare a deșeurilor menajere ori dacă terenurile proprietate privată sunt îngrijite corespunzător.



În urma verificărilor s-au aplicat 279 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 198.600 lei.


Este vorba, în principal, de sancțiuni pentru nesalubrizarea carosabilului în perimetrul șantierelor prin murdărirea drumului public cu diverse materiale/substanțe, scoaterea gunoului menajer în alte tipuri de recipiente decât europubele (saci, cutii, bidoane), depozitarea/abandonarea deșeurilor de orice tip pe domeniul public, neigienizarea terenurilor afectate de vegetație crescută în exces ori depozitări de deșeuri de orice fel.
 

Pentru a evita încalcarea normelor legale vă rugăm să acționați în mod responsabil și să gestionați în mod corespunzator deșeurile.

Facem apel la constănțeni să semnaleze în continuare orice fapte care dăunează curățeniei orașului sau care îngreunează desfășurarea normală a circulației pe drumurile publice la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro., precizează Primăria Municipiului Constanța, prin intermediul unui comunicat oficial.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii