Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:57 18 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Coșuri de gunoi stradale noi, pentru zonele de promenadă și zonele intens circulate

ro

24 Sep, 2021 11:22 674 Marime text
  • Coșurile de gunoi vechi, cele mai multe dintre ele având cuva metalica ruginită ori au fost vandalizate, sunt ridicate de angajații Direcției Generale Gestionare Servicii Publice, urmând ca unele dintre ele să fie recondiționate, iar cele ce nu mai pot fi folosite să fie casate.
După achiziționarea noilor modele de coșuri de gunoi stradale potrivite pentru zonele de promenadă și zonele intens circulate, Primăria Constanța a început înlocuirea celor existente.
 
Coșurile de gunoi vechi, cele mai multe dintre ele având cuva metalica ruginită ori au fost vandalizate, sunt ridicate de angajații Direcției Generale Gestionare Servicii Publice, urmând ca unele dintre ele să fie recondiționate, iar cele ce nu mai pot fi folosite să fie casate.
 
Ulterior, coșurile recondiționate vor fi reamplasate în parcuri, pe bulevarde și în toate spațiile în care este nevoie de coșulețe stradale, în funcție de necesități și de cât de mult sunt circulate zonele respective.
 
Amintim că, de curând, municipalitatea a achiziționat pentru zonele de promenadă, zone pietonale, intens circulate, coșuri de gunoi de mari dimensiuni (110 litri), acoperite pentru a reduce la zero riscul de împrăștiere și care au fost construite din materiale rezistente la radiațiile UV, la mediul coroziv de la malul Mării Negre și, mai ales, la comportamentul agresiv al unor cetățeni certați cu bunul simț.
 
Acestea înlocuiesc recipientele de 38, 60 sau maximum 70 de litri din zonele amintite.

Facem din nou apel la constănțeni să le folosească și să nu mai arunce gunoiul la întâmplare, să păstreze curățenia și să nu mai lase urme pe unde trec.
 
Doar împreună putem avea un oraș curat și frumos, prin care să ne plimbăm cu plăcere., precizează Primăria Municipiului Constanța, prin intermediul unui comunicat oficial.
 

 Sursa foto:  Primăria Municipiului Constanța
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii