Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:56 01 04 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Continuă ridicarea vehiculelor abandonate

ro

01 Apr, 2022 12:55 1146 Marime text
Vehicul abandonat, foto: PMC

Începând de săptămâna viitoare, polițiștii locali vor ridica 24 de vehicule fără stăpân sau care au fost abandonate (3 autoturisme fără stăpân și 21 de mașini abandonate, pe care le vor transporta în parcul de mașini al municipalității Constanța, situat pe strada Vârful cu Dor.

„Acțiunea de eliberare a domeniului public de aceste vehicule care afectează imaginea orașului este de lungă durată și începe cu apelul constănțenilor care anunță existența unor mașini abandonate în diferite zone ale orașului” 

Conform procedurii, polițiștii locali verifică sesizările, iar în cazul celor care se confirmă, proprietarii sunt somaţi să îşi ridice singuri vehiculele, în caz contrar, ele vor fi ridicate de administraţia locală.

„Conform legii privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public, după 10 zile de la aplicarea somaţiei pe autovehicul, primarul poate dispune ridicarea, inventarierea și depozitarea autovehiculului într-un loc special amenajat de către autorităţile administraţiei publice locale.

Dacă în termen de zece zile de la data anunţului sau comunicării somație privind ridicarea vehiculului proprietarul sau deţinătorul legal al maşinii nu se prezintă pentru a o ridica, aceasta trece de drept în proprietatea unităţii administrativ-teritoriale din raza căreia a fost ridicată, prin dispoziţie a primarului şi urmează să fie valorificată prin vânzare, în condiţiile legii. Proprietarii autovehiculelor care vor să le recupereze trebuie să se prezinte la sediul Poliției Locale”, se arată în document. 

Potrivit Primăriei Municipiului Constanța, pentru a fi declarate fără stăpân sau abandonate autovehiculele trebuie să îndeplinească cumulativ condițiile prevăzute de Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate, respectiv fără plăcuță de înmatriculare sau alte marcaje oficiale ori înmatriculate în străinătate, al cărui proprietar sau deținător legal este necunoscut, sau aflat de cel puțin 6 luni pe domeniul public sau al cărui proprietar sau deținător legal este cunoscut, însă exista indicii temeinice că acesta nu respectă condițiile legale pentru a circula pe drumurile publice.
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii