Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:05 16 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Continuă acțiunile de igienizare a taluzului dinspre plaje

ro

29 Mar, 2021 15:43 1515 Marime text
  • S-au strâns sute de saci de gunoi
  • S-a curățat vegetația în exces

Taluzul dinspre plajele din Constanța, transformat în groapă de gunoi în ultimii ani, devine un loc curat, ecologizat și aerisit
 
Echipele Direcției Gestionare Servicii Publice cărora li s-au alăturat beneficiarii ajutorului social și persoanele care prestează muncă în folosul comunității au lucrat intens în utima perioadă la igienizarea spațiilor verzi în zona delimitată de portul Tomis și plaja Modern. S-au strâns sute de saci de gunoi, s-a curățat vegetația în exces și au fost aerisite coroanele arborilor.
 
Cel mai probabil, mulți dintre noi am pus umărul la realizarea acestui peisaj dezolant, aruncându gunoaiele pe taluzul falezei.

Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța: „Vă rog să înțelegeți că acest efort nesfârșit este plătit din banii noștri, ai tuturor, pentru că unii nu înțeleg că orașul nostru nu e coșul lor de gunoi. Îi rog pe toți cetățenii de bună credință să ia atitudine față de cei care nu respectă acest efort comun și să ne semnaleze ori de câte ori sunt martorii unui astfel de comportament pentru a-i putea sancționa pe cei responsabili”, spune 

 
În perioada următoare, vor fi montate banci și coșuri de gunoi, pentru că prezența coșurilor de gunoi  este, cu siguranță, esențială în păstrarea curățeniei. 
 
Zilele trecute, reprezentanții municipalității au abordat împreună cu specialiști în domeniu problema eroziunii, pentru că orice pantă este supusă unor forțe de eroziune continuă. Din cauza vegetației în exces care a dominat malurile în  ultimii 20 de ani, nu s-a putut observa gradul de afectare al taluzului. Acum, nevoia de protecție împortiva eroziunii este evidentă și se caută cele mai bune soluții.
 
De asemenea, reprezentanții Primăriei Constanța s-au întâlnit cu operatorii economici care își desfășoară activitatea în zonă și au stabilit că doar printr-un efort comun și o colaborare strânsă putem împiedica transformarea taluzului într-un focar de infecție din nou.  Un bun gospodar trebuie să aibă grijă de proprietatea sa.
 
Primăria Municipiului Constanța face apel către locuitorii orașului să sesizeze comportamentele antisociale la numărul de telefon 0241.484.205 - Dispeceratul Direcției Generale Poliția Locală sau pe site-ul Primăriei Constanta – www.primaria-constanta.ro , secțiunea „Trimite petiții on-line”.

Sursă foto: Primăria Municipiului Constanța
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii