Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:42 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Ce firmă va reface gardul de la Spitalul Clinic de Pneuftizilogie? Valoarea contractului este de peste 600.000 lei

ro

28 Mar, 2024 12:12 554 Marime text
Spitalul Clinic de Pneuftizilogie Constanța a achiziționat, prin cumpărare directe, serviciile de construire împrejmuire teren/refacere gard. Atribuirea a avut loc pe 27 martie 2024, iar firma câștigătoare este Fadmig SRL.
 
Valoarea contractului este de 690.638,55 lei.
 
Spitalul Clinic de Pneuftizilogie Constanța este spital public de monospecialitate cu personalitate juridică, aflat în subordinea CJ Constanța. Pe teren sunt edificate 11 corpuri pavilioane nealipite niciunei limite de proprietate, cu destinația de servicii medicale-sănătate, după cum urmează: C1 – pavilion copii, C2 – pavilon administrativ, C3 - magazie, C4 – centrală termică, C5 – magazie, C6 – farmacie+pavilion bloc alimentar D+P, C7 – pavilion femei (Secția Clinică) Dp+P+1 E, C8 – pavilion bărbați (secția medicală) P+1E+M, C9 – birouri+cabinet portar, C10 – morgă, C11 – ateliere.

Amplasamentul are o suprafață totală de 19.982 mp, suprafață construit de 2.738 mp, suprafață desfășurată de 4.166 mp și este situat în Palazu Mare, nr. 40. Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța este de tip pavilionar, find format dintr-un ansamblu de 5 clădiri dintre care 3 au destinație medicală.

 

Iată în ce constă proiectul construirii unui nou corp


Amintim că recent, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța a atribuit, prin negociere directă, contractul "Proiect tehnic - Clădire de legătură între corp C7 și corp C8 – și asistență tehnică“ societății Zen Proiect Consulting SRL. Contractul atribuit pe data de 5 martie 2024 are o valoare de 142.800 lei.
 
În celelalte două clădiri se află farmacia, laboratorul, spațiile de deservire, serviciile tehnico-administrative. Spitalul are în componență o secție clinică universitară care, pe lângă asistență medicală, desfășoară activitate de învățământ și cercetare științică două secții medicale și ambulatoriul de specialitate.

Domeniile principale în care se desfășoară activități de cercetare clinică sunt cele reprezentate de patologia pulmonară cronicăde tip obstructiv (astm BPOC), patologia neoplazică, infecțiile  pulmonare acute sau cronice (pneumonii, tuberculozi pulmonari, COVID-19), infecții sistemice severe (sepsis) precum în domeniul tabacologiei și a investigației imagistice bronhoscopice.

În prezent, spitalul nu deține aparatură de imagistică de tip RMN și nici secție de terapie intensivă, astfel că realizarea scanărilor de înaltă calitate și tratarea pacienților în stare critică este realizată la Spitalul Clinic de Urgența Constanța, aflat la o distanță de 7 km.

În structura Spitalului există compartiment de Imagistică, însă punctul de lucru în care se află amplasat un aparat de computer tomograf este în cadrul Dispensarului TBC de pe Bdul Alexandru Lăpușneanu, aflat la 6 Km de spital, iar pacienții care necesită investigația sunt transportați cu ambulanța.

Acest fapt creează deficiente în acordarea îngrijirii medicale pentru pacienții gravi, greu transportabili, cu necesar de oxigen, expune pacienții la riscuri suplimentare legate de transport, crește timpul până la efectuarea investigației și genereaza costuri suplimentare. De asemenea, secțiile Pneumologie I (corp C7) și Pneumologie II (corp C8) nu au o legătură directă acoperită, accesul și circulația întrte secțiise realizază prin ieșirea în exteriorul clădirilor.

Obiectivul de investiție vizat constă în crearea unei clădiri de legătură între corp C7și Corp C8 pentru asigurarea spațiilor funcționale prevăzute în stidiu de fezabilitate, respectiv crearea unui centu de imagistică și a unui spațiu de terapie intensivă.
 

Fadmig SRL


Fadmig SRL a mai reparat balustrada de la Cazino, dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, un pavilion al Academiei Navale, podețele pietonale din Parcul Tăbăcărie, Căminul pentru Persoane Vârstnice sau pavilioanele de vară pentru pensionari din municipiul Constanța.


Firma din Constanța are ca asociați egali pe Daniela Răileanu și pe Aurelia Georgescu, care sunt și administratori.

În 2022, compania a raportat o cifră de afaceri de 5,363,404, profit de 1,495,521 și 20 de angajați.

Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 19.24%


Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:

Proiectul tehnic pentru realizarea unei clădiri de legătură între două imobile ale Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, elaborat de Zen Proiect Consulting SRL (DOCUMENTE)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii