Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:52 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Autoritățile, pregătite pentru minivacanța de 1 Mai. Numărul pacienţilor prezentaţi la UPU creşte cu aproximativ 30%

ro

29 Apr, 2022 17:34 1069 Marime text


Vineri, 29 aprilie, în Sala Ovală a Prefecturii Constanța, a avut loc ședința pentru gestionarea minivacanței de 1 Mai, pe litoral. 

Declarațiile de presă au fost susținute de prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, alături de reprezentanții instituțiilor Ministerului Afacerilor Interne. 
 

„Motivul întâlnirii de astăzi este acela de a prezenta măsurile pe care forțele MAI le-au avut în vedere pentru asigurarea și garantarea liniștii și ordinii publice în perioada care urmează. 

Am avut și vom avea pe parcursul săptămânii următoare discuții cu cei care răspund de cee ace înseamnă cvalitatea serviciilor turistice, atât operatorii HORECA, cât și instituțiile cu atribuții în controlul și verificarea acestor operatori.

În momentul de față sunt pregătiți undeva la 700 de polițiști angrenați în activitățile de ordine publică, siguranță rutoeră, feroviară”, a declarat prefectul Silviu Coșa. 


Jandarmii constănțeni sunt și ei la datorie, iar Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” este pregătit cu peste 200 de pompieri pentru a face față oricărei situații.

Totodată, aproximativ 1.200 de polițiști constănțeni vor fi prezenți în stațiunile de pe litoral.
 

„Atât prin prevenire și prin asigurarea unor condiții optime dse desfășurare a evenimentelor, dar și prin intervenții rapide și prompte așa cum ne-am obișnuit, în cazul în care riscurile se vor produce. 

Avem alături de noi și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, pentru că ei răspănd pentru ceea xce înseamnă Securitate sanitară, având în vedere verificările pe care le-au efctuat în permanent, cu o intensificare în ultima săptămână. 



După cum puteți vedea, facem eforturi pe toate palierele, astfel încât acest preview al sezonului estival să decurgă așa cum trebuie și să putem trage toate învățămintele necesare astfel încât începând din iunie, calitatea serviciilor oferite să fie una optima și turisctic, dar și din punct de vedere al siguranței și ordinii publice”, a declarat, în cadrul ședinței, Silviu Coșa. 


Medicul şef al Unităţii de Primire Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgență Constanţa, Rodica Tudoran, a afirmat că, de obicei, în perioada acestei minivacanțe numărul pacienţilor prezentaţi la UPU creşte cu aproximativ 30%, precizând că se aşteaptă ca acelaşi lucru să se întâmple şi în acest an.  

Ea a menționat că la vor exista în acest weekend, la Unitatea de Primiri Urgențe, câte patru, cinci medici și 12-14 asistenți medicali pe fiecare tură. 
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii