Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:58 03 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Au început lucrările la Sala Polivalentă. Proiect în valoare de 68 de milioane de lei

ro

18 May, 2020 17:21 3057 Marime text
  • Au început lucrările la Sala Polivalentă din Constanța!
  • Sala Polivalentă din Constanța, amenajată în zona Badea Cârțan, este un proiect de aproximativ 68 de milioane de lei.
Echipele de constructori au intrat cu utilajele pe teren pentru pregătirea suprafeței pe care va fi amplasată noua sală de sport ce va avea o capacitate de peste 5.000 de locuri. Toată zona se va schimba la față în următoarea perioadă și va deveni un punct de atracție pentru toți locuitorii orașului. Pe lângă Sala Polivalentă, aici vor fi amenajate spații de agrement cu multă verdeață, precizează Primăria Constanța, printr-un comunicat de presă.

Sala Polivalentă din Constanța, amenajată în zona Badea Cârțan, este un proiect de aproximativ 68 de milioane de lei, din bugetul Companiei Naționale de Investiții.

Potrivit primarului municipiului Constanța, Decebal Făgădău, la această investiție se vor adăuga sume consistente din bugetul local pentru lucrări de amenajare, utilități, împrejmuiri, parcări, iluminat, etc.

Noua sală de sport va avea o capacitate de 5.000 de locuri (dintre care aproximativ 100 de locuri pentru persoanele cu dizabilități, 100 locuri pentru presă, 150 locuri VIP), conform Primăriei.

Obiectivul de investiții va beneficia de o sală de competiții care va fi omologată de forurile de specialitate pentru derularea de evenimente sportive de handbal, baschet sau volei de nivel național, dar și de nivel european și mondial. Totodată proiectul noii săli polivalente include și spații dedicate sportivilor (sală de antrenament, sală de forță, sală de fitness, vestiare, cabinete medicale), spații dedicate presei (studiouri pentru transmisii radio-tv), spații dedicate publicului (cafenele, alimentație publică, grupuri sanitare), dar și spații administrative și de agrement.

Noua sală polivalentă va putea găzdui și evenimente culturale, conferințe, concerte sau festivaluri.

Sursă foto: Primăria Municipiului Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii