Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:09 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Amenzi pentru cei care aruncă deșeuri pe domeniul public (GALERIE FOTO)

ro

11 May, 2022 13:47 1281 Marime text
Deșeuri Foto Primăria Constanța
  • Sancțiuni contravenționale pentru gestionarea incorectă a deșeurilor

În cursul săptămânii trecute, Direcția Generală Poliția Locală Constanța a desfășurat mai multe activități de control care au avut ca scop verificarea respectării legislației în domeniul protecției mediului și a gestionării deșeurilor.

Polițiștii locali au monitorizat modul în care persoanele fizice și juridice predau gunoiul menajer către operatorul de salubritate, dacă se respectă graficul de colectare sau dacă proprietățile sunt îngrijite corespunzător.

Pentru neregulile identificate s-au aplicat 238 sancțiuni contravenționale pentru murdărirea carosabilului sau a drumului public cu diverse materiale/substanțe, scoaterea deșeurilor menajere în ziua de colectare în alte tipuri de recipiente decât europubele(saci,cutii,bidoane), abandonarea/depozitare necorespunzătoare a gunoiului pe domeniul public, neigienizarea terenurilor afectate de vegetație crescută în exces.

Pe lângă sancțiunile aplicate, polițiștii locali au stabilit și măsuri pentru rezolvarea neconformităților constatate.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale a fost de 166.800 lei.

Controalele pe această tematică vor continua și în perioada următoare.



Deșeuri Foto Primăria Constanța
 

Pentru a evita încalcarea normelor legale vă rugăm să fiți responsabili și să gestionați în mod corespunzator deșeurile.



Cetățenii sunt rugați să semnaleze fapte antisociale care țin de buna gospodărieși protecția mediului la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii