Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:16 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Activități preventive desfășurate de polițiști în centrele de plasament

ro

27 Jan, 2021 14:47 1208 Marime text
  • Polițiștii au discutat cu tinerii despre pericolele la care se pot expune, atunci când aleg să fugă din centrul de plasament, a transmis IPJ Constanța.
Poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfășurat astăzi, 27 ianuarie, activități informativ - preventive în cadrul unui centru de plasament din municipiul Constanța, oferind sfaturi și recomandări adolescenților, precum și personalului.
 
Polițiștii au discutat cu tinerii despre pericolele la care se pot expune, atunci când aleg să fugă din centrul de plasament.
 
Dacă unii dintre ei credeau că, dacă ești minor, poți face orice fără a fi pedepsit, au aflat că acest lucru este greșit, iar răspunderea penală a minorilor începe de la 14 ani. Astfel, minorul cu vârsta cuprinsă între 14 și 16 ani răspunde penal numai dacă se dovedește că a săvârșit fapta cu discernământ, iar minorul care a împlinit 16 ani răspunde penal potrivit legii.
 
În acest context, polițiștii constănțeni le-au vorbit adolescenților despre consecințele răspunderii penale dar și despre factorii care îi pot influența chiar pe ei să comită unele infracțiuni, la îndemnul unor persoane dintr-un anturaj nepotrivit.
 
Activităţile se înscriu în Programul național de prevenire a delincvenței juvenile.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii