Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:33 19 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Acțiune pentru siguranța rutieră. Șoferii vitezomani, sancționați. Ce îi sfătuiesc polițiștii rutieri pe șoferi

ro

21 Sep, 2021 14:43 490 Marime text
  • Acțiune pentru siguranța rutieră
  • În urma activităților, au fost aplicate 54 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 26.500 de lei, dintre care 51 pentru depășirea limitei legale de viteză.
Polițiștii de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier Constanța au desfășurat ieri, 20 septembrie a.c., în intervalul orar 12.30 - 21.30, o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei neregulamentare, pe DN 39.

În urma activităților, au fost aplicate 54 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 26.500 de lei, dintre care 51 pentru depășirea limitei legale de viteză.

Polițiștii rutieri îi sfătuiesc pe conducătorii auto:

- Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

- Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

- În caz de trafic aglomerat, adoptați o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor și respectați regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere.

- Acordaţi un plus de atenţie vitezei cu care rulaţi în intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacelor de transport în comun sau a altor autovehicule, pentru a putea, în orice moment, manevra şi opri în siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!

Ti-a placut articolul?

Comentarii