Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:49 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. 230 de arbori din specii diferite vor fi plantați în mai multe zone din municipiu

ro

18 Feb, 2022 14:07 1454 Marime text


Primăria Constanța anunță o acțiune de plantare a arborilor în municipiu. Astfel, este vorba despre 244 de arbori din speciile Celtis australis (Sâmbovină), Acer platanoides (Arțar), Betula ssp (Mesteacăn), Aesculus ssp (castan sălbatic) Liquidambar styraciflua (Arbore de Gumă), Prunus mahaleb (Vișin turcesc), Liriodendron tulipifera (Arbore lalea) și Cercis siliquastrum (Arborii lui Iuda) care au completat decorul peisagistic existent.

Plantările au avut loc pe spațiile verzi de pe strada Traian, aleea Lupeni, strada Unirii, bulevardul Tomis – zonele Dacia și Lupoaică și pe Șoseaua Mangaliei în zona Doraly.

În Parcul Tăbăcărie, s-a acționat în zonele cu spațiu verde situate lângă City Mall, stația de epurare RAJA și Biserica „Sfântul Mare Mucenic Mina”, se mai arată în document. 

Circa 230 de arbori cuprinși în programul plantărilor toamnă 2021 - primăvară 2022 demarat de primărie vor fi sădiți în perioada următoare în mai multe zone din oraș.

Potrivit sursei citate, acțiunile de plantare sunt inițiate și derulate prin grija serviciului de specialitate Spații Verzi din cadrul Primăriei Constanța, cu respectarea condițiilor specifice de climă și sol.

foto: PMC 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii