Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:55 26 11 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul de Administraţie al Aeroportului de la Mihail Kogălniceanu, împănat cu pesedişti (galerie foto)

ro

06 May, 2019 00:00 3023 Marime text
Adunarea Generală a acţionarilor din cadrul Societăţii Naţionale Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu a adoptat pe 15 martie a.c. hotărârea nr. 2/2019, potrivit Monitorului Oficial al României nr. 1845/3 mai 2019, Partea IV. În conformitate cu prevederile legale în vigoare - HG nr. 523/1998, privind înfiinţarea Societăţii Naţionale Aeroportul Internaţional Mihail KogăIniceanu - Constanţa SA, cu modificările şi completările ulterioare, şi cu Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, cu modificările şi completările ulterioare, în baza competenţelor acordate prin OMT nr. 295/07.03.2018, a Hotărârii Consiliului Judeţean Constanţa nr. 253/29.09.2016 şi a Procurii Speciale a SC Fondul Proprietatea SA, înregistrate sub nr. 12/14.03.2019, Adunarea Generală a Acţionarilor, întrunită în şedinţa ordinară din data de 15 martie 2019, hotărăşte:
- Articolul 1 - membrii Adunării Generale a Acţionarilor, în temeiul prevederilor art. 14, alin. (4), lit. b) din Statutul AIMK Constanţa, art. 111, alin (2), lit. b) din Legea societăţilor nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, art. 541 alin. (3) şi alin. (5) din OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările şi completările ulterioare, aprobă numirea, începând cu data şedinţei, ca administratori provizorii, pentru o durată de patru luni, cu posibilitatea prelungirii, pentru motive temeinice până la 6 (şase) luni, a următoarelor persoane: Teşeleanu George, Marcoşanu Silviu-Mihai, Matichescu Mirela-Florenţa, Roşu Panait Nicolae, Vlad Elena, Şerbănescu Mirel Ionuţ, Cheţa Voicu.
 
- Articolul 2: Membrii Adunării Generale a Acţionarilor aprobă ca remuneraţia membrilor provizorii nou numiţi să fie formată dintr-o indemnizaţie fix lunară egală cu indemnizaţia membrilor Consiliului de Administrate în funcţie anterior datei prezentei hotărâri, respectiv în cuantum de 5.196 lei brut, cu respectarea dispoziţiilor art. 37, alin. (1) vi (2) din OUG nr. 109/2011 şi cu încadrarea în Bugetul de Venituri. Membrii Adunării Generale a Acţionarilor aprobă ca reprezentantul Ministerului Transporturilor în Adunarea Generală a Acţionarilor SN AIMK SA să semneze în numele societăţii contractul de mandat care va fi încheiat cu administratorul provizoriu.
 
Membrii Adunării Generale a Acţionarilor, au aprobat totodată împuternicirea directorului general al AIMK Constanţa de a îndeplini toate formalităţile cerute de lege pentru înregistrarea şi asigurarea opozabilităţii către terţe persoane a hotărârilor adoptate de către Adunarea Generală a Acţionarilor, se arată hotărârea Adunării Generale a Acţionarilor din cadrul Societăţii Naţionale Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu.
 
Cine sunt membrii CA-ului AIMK?
 
Mirela Florenţa Matichescu este administratorul public al judeţului Constanţa, fost consilier personal al preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa şi o femeie cu foarte multe businessuri în industria de hospitality. Panait Nicolae Roşu este consilier personal al preşedintelui CJC, Horia Marius Ţuţuianu, şi preşedinte al organizaţiei tineretului social-democrat de la Constanţa. Elena Vlad a fost mandatarul financiar al PSD Constanţa la alegerile locale şi parlamentare din 2016, ulterior, a fost numită preşedinte al CA-ului de la Tarom. Vlad a mai făcut parte în trecut şi din CA-ul Confort Urban SRL, societatea Consiliului Local Constanţa, iar la începutul anilor 2000 a fost consilier juridic la Camera Deputaţilor.
 
Silviu-Mihai Marcoşanu este asociat şi administrator în Geomarco Construct SRL, cu un capital social subscris de 34.800 de lei, integral vărsat, compus din 20 de părţi sociale. De asemenea, numele lui Silviu-Mihai Marcoşanu mai apare în calitate de asociat şi în firmele 248 Delivery Home SRL, Ligimar Services SRL şi Pantheon Turism SRL, toate funcţionând în judeţul Constanţa. Tot el figurează şi în societăţile Construcţii, Lucrări Speciale şi Montaj SA, care a dat faliment, dar şi Joci şi Câştigi - Pariuri Sportive SRL, lichidată. Geomarco Construct SRL are la activ mai multe contracte cu statul. Silviu-Mihai Marcoşanu a fost administrator şi al hotelului Bavaria Blu din staţiunea Mamaia.
 
George Teşeleanu este om de afaceri şi soţul Cristinei Dumitrache, deputat PSD de Constanţa, la al treilea mandat. Mirel Ionuţ Şerbănescu ocupă funcţia de director adjunct al RAJA, iar Voicu Cheţa este un avocat din Bucureşti, pe care îl regăsim în toate CA-urile societăţilor în care este acţionar Ministerul Transporturilor.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii