Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:02 25 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Socar Petroleum intenționează să închirieze cinci stații de distribuție carburanți

ro

09 Jun, 2020 13:41 555 Marime text
  • Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Socar Petroleum SA intenționează să preia dreptul de folosință asupra a cinci stații de distribuție carburanți operate de către Ipeco SA.

Cele 5 stații de distribuție a carburanților, situate în județul Gorj, ar urma să fie operate de Socar în baza unui contract de închiriere de lungă durată.

Socar Petroleum S.A., societate aparținând grupului Socar, operează în prezent o rețea de 53 de stații de distribuție a carburanților la nivel național. Socar Petroleum S.A. activează preponderent pe piața carburanților, atât pe segmentul vânzărilor cu amănuntul, cât și pe segmentul vânzărilor cu ridicata.

În conformitate cu prevederile Legii Concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliului Concurenţei.

Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Ti-a placut articolul?

Comentarii