Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii județeni votează astăzi oportunitatea achiziției de microbuze școlare. Necesarul este de 143

ro

30 May, 2023 09:03 972 Marime text
Statistica privind parcul de microbuze școlare, arata astfel:
- în Județul Constanța sunt peste 13.000 de elevi ce au nevoie să parcurgă zilnic 10.000 de km cu naveta școlară. 
- pentru a le asigura acest serviciu, primăriile le pun elevilor la dispoziție, în prezent, doar 19 microbuze mai noi de 7 ani.
- necesarul total ar fi de 143 de microbuze

"Concluzia este că ne bazăm pe un parc de microbuze școlare învechit. 

Din fericire, pentru a îmbunătăți aceste statistici legate de naveta elevilor, avem la dispoziție un instrument de finanțare pentru microbuze electrice extrem de util prin Programul Național "Microbuze electrice pentru elevi" din PNRR/C15 ce se bazează pe un buget de 200 de milione de euro. Vor fi prioritare microbuzele ce deservesc zone defavorizate.

Acest program are puterea de a finanța doar o mică parte din necesar. Estimăm că ni s-ar putea finanța între 20 și 30 de microbuze, iar pentru acestea Consiliul Județean va atrage aproximativ 6 milioane de euro. Vom mai încerca să accesăm fonduri și prin AFM prin "Programul microbuze școlare electrice", program care probabil se va lansa prin toamnă și vă avea un buget de 300 de milioane de lei (suma ce ar putea fi supra-contractată)", susține vicepreședinte CJC, Petre Enciu.


Consiliul Județean Constanța va supune aprobării acest proiect în ședința de azi, urmând că Direcția Generală de Proiecte să scrie cererea de finanțare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii