Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:05 20 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conferința Națională „Perspective studențești în inovarea învățământului universitar”, la Constanța

ro

09 Sep, 2019 15:38 332 Marime text
Reprezentanții Direcției Generale Anticorupție au participat la activitățile desfășurate în cadrul primei ediţii a Conferinţei Naţionale „Perspective studenţeşti în inovarea învăţământului universitar”, eveniment desfășurat la Constanța, în perioada 5-7 septembrie 2019.

Continuare a proiectului „Tinerii României la Centenarul Marii Uniri”, derulat pe parcursul anului 2018, de Universitatea „Ovidius” din Constanţa, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție, scopul conferinţei a fost dezvoltarea unei reţele ştiinţifice axată pe inovarea şi promovarea învăţământului academic, în raport cu nevoile de educare ale tinerilor, incluzând nevoia de etică și integritate.

La activități au participat studenți ai Universităților „1 Decembrie 1918” din  Alba Iulia, „Ştefan cel Mare” din Suceava, „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, „Dunărea de Jos” din Galaţi, „Ovidius” din Constanţa și ai Universității din Pitești.

Implicarea reprezentantului D.G.A. a fost consistentă atât la sesiunea de comunicări ştiinţifice, ce s-a desfăşurat pe secţiuni, și unde au fost prezentate lucrări şi creații grafice ale studenților pe tema eticii şi integrităţii, cât și la atelierul de lucru cu tema „Dezvoltarea comunităţilor academice prin reţele studenţeşti de inovare”.

Organizarea acestui atelier a dat posibilitatea tinerilor să-și valorifice imaginația și creativitatea în menținerea și promovarea unui mediu universitar etic și integru.

Conferința s-a încheiat cu premierea tinerilor care au excelat în elaborarea și susținerea comunicărilor științifice, respectiv a creațiilor grafice pe teme de etică și integritate, premisă a continuării acestui proiect.

Sursă foto: DGA

Ti-a placut articolul?

Comentarii