Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:39 20 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conferință dedicată studenților internaționali organizată de Universitatea „Ovidius” din Constanța

ro

22 Nov, 2021 11:15 419 Marime text
  • Potrivit unui comunicat, Universitatea Ovidius din Constanţa (UOC) va organiza, în perioada 10-11 decembrie 2021, prima ediție a Conferinței Internaționale „(Inter)cultural Dialogues”, informează conf. univ. dr. Cristina Duhnea.

evenimentul se va desfășura în format blended și va cuprinde prezentări ale lucrărilor realizate de studenții internaționali din țară și din străinătate, dar și o serie de evenimente social-culturale.

„Conferința își propune să încurajeze dialogul și comunicarea între studenți pentru a accelera internaționalizarea instituțiilor de învățământ superior, transformându-le în locuri în care toată lumea se simtă ca acasă în speranța că un astfel de eveniment ne va oferi ocazia să ne cunoaștem mai bine și să împărtășim informații și opinii interesante despre cultura diferitelor țări”, a precizat conf.univ.dr. Cristina Duhnea.


Printre subiectele pe care studenții le pot aborda în lucrările lor, se numără: imaginea țării/regiunii/orașului din care provin aceștia; elemente culturale zonei; mituri locale, povești, legende, personaje fantastice.

Evenimentul face parte din activitățile proiectului Intensificarea și diversificarea inițiativelor de internaționalizare în Universitatea Ovidius din Constanța - educație și cercetare într-un mediu multicultural internațional (INTENS-O II), cod CNFIS-FDI-2021-0387, ce are o valoare totală de 332.500 lei și este unul dintre cele șase proiecte ale UOC, finanțate de Ministerul Educației prin Fondul de Dezvoltare Instituțională.
 

„Pentru mai multe informații despre organizarea conferinței, persoanele interesate sunt rugate să trimită un email la adresa fdi2uoc@gmail.com”, se arată în document.

Sursă foto: Facebook.com/ Universitatea „Ovidius” din Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii