Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:55 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Concurenței a autorizat asocierea dintre CE Oltenia și Alro pentru construirea unei termocentrale

ro

14 Jun, 2023 13:01 898 Marime text

Consiliul Concurenţei a anunţat miercuri că a autorizat operaţiunea prin care Complexul Energetic Oltenia şi Alro intenţionează să creeze împreună o companie pentru a realiza o centrală electrică cu ciclu combinat pe gaz natural (CCGT) la Işalniţa, în judeţul Dolj.

Iată informarea de presă pusă la dispoziție de Consiliul Concurenței: 

Consiliul Concurenţei a autorizat operațiunea prin care Complexul Energetic Oltenia S.A. și Alro S.A. intenționează să creeze împreună o companie pentru a realiza o centrală electrică cu ciclu combinat pe gaz natural (CCGT) la Ișalnița, în județul Dolj.

Complexul Energetic Oltenia S.A., deținut de statul român, își desfășoară activitatea în domeniul mineritului, al producerii de energie electrică pe bază de combustibili fosili și al furnizării de energie termică la nivel local.

Alro S.A. este o companie specializată în producția de aluminiu primar și procesat, cu operațiuni în România, China și Sierra Leone.

Compania are o unitate de producere a aluminiului în Slatina și deţine şi combinatul de alumină Alum S.A. din Tulcea.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii