Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:32 02 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Compania tulceană Crinul SRL și-a închis punctul de lucru din Constanța! Societatea, vechi partener al instituțiilor publice din Tulcea

ro

03 Oct, 2022 09:30 728 Marime text
  • Societatea va funcționa la adresa din Tulcea, strada Sculptor Ion Jalea.
  • Cristian Șamata a decis să-l numească administrator și pe Stere Șamata, urmând ca amândoi să administreze firma.
Societatea Crinul, din Tulcea, și-a închis punctul de lucru din Constanța, de pe strada Interioară 3, nr. 6A, dar și pe cel din Babadag, de pe strada Heracleea nr. 1.
 
Decizia închiderii celor două puncte de lucru a fost luată de asociatul unic, Cristian Șamata, care a decis, totodată, să-l numească administrator și pe Stere Șamata, urmând ca amândoi să administreze societatea.
 
Informațiile privind modificările din firmă au fost publicate în Monitorul Oficial al României nr. 4079 din 27 septembrie 2022.
 
Se mai precizează în același document că societatea va funcționa la adresa din Tulcea, strada Sculptor Ion Jalea.
 
Registrul Comerțului consultat pe 2 octombrie 2022 arată că societatea Crinul a fost înființată în 1991, în județul Tulcea și are sediul social în Tulcea, pe strada Sculptor Ion Jalea, nr. 1, având ca obiect de activitate comerț cu ridicata nespecializat.
 
Asociat unic este Cristian Șamata, acesta fiind și administrator, alături de Stere Șamata.
 
Numele lui Cristian Șamata figurează doar în Crinul SRL, în timp ce Stere Șamata figurează și în Delta Skyline Development, El Sanitas 2000 (radiată), Electro-Sanitas și Reader Energy, toate din Tulcea.
 
Stere Șamata a fost numit administrator al Crinul SRL pentru o perioadă de 30 de ani, cei doi administratori având puteri depline și nellimitate exercitate separat.
 

În ce privește cifrele Crinul SRL, în 2021 societatea a raportat un angajat, pierderi de peste 30.000 de lei (față de un profit de peste 27.000 de lei în 2020) și cifra de afaceri de peste 223.000 de lei.
 
Platforma Confidas, consultată pe 2 octombrie 2022, arată că societatea Crinul SRL a încheiat 31 de contracte de achiziții publice in valoare totală de 270.242,31 de lei, cele mai multe instituții publice care au semnat contracte cu această firmă fiind din județul Tulcea.
 
Despre Stere Șamata
 
Stere Șamata este asociat și administrator în societățile Delta Skyline Development, Electro Sanitas și Reader Energy.
 
Despre Delta Skyline Development
 
Platforma Confidas.ro, consultată la data de 2 octombrie 2022, arată că societatea Delta Skyline Development a fost înființată în anul 2019 și are sediul social în Tulcea, pe strada Cernica, nr. 19, având ca obiect de activitate dezvoltare (promovare) imobiliară.
 
Stere Șamata deține 50% din firmă, iar Daniel și Daniela Buhai dețin câte 25%, administratori fiind Stere Șamata și Daniel Buhai.
 
Numele lui Daniel Buhai se leagă și de societățile Romcaviar Impex Tulcea (asociat 60%, administrator), Deltaica Seafood Tulcea (asociat 50%, administrator), Ivan Pescar Tulcea (20%, reprezentant asociat persoană juridică), Miadmar Fishing Constanța (asociat 15%), Cherhana Mangalia Tulcea (asociat unic, administrator) și Akvadelta Sud Tulcea (reprezentant asociat persoană juridică).
 
Numele Danielei Buhai figurează, la rândul său, și în Ivan Pescar Tulcea (asociat 20%), Deltaica Seafood Tulcea (asociat 50%) și Miadmar Fishing Constanța (asociat 15%).
 
Cifrele Delta Skyline Development arată că în 2021 firma a avut 0 angajați, pierderi de peste 14.000 de lei, cheltuieli de 2,26 de milioane de lei și cifra de afaceri 0.
 
Societatea nu figurează cu contracte de achiziții publice, potrivit sursei citate.
 
Despre Electro Sanitas SRL
 
Compania Electro Sanitas a fost înființată, potrivit Confidas.ro, în 1992 și are sediul social în Tulcea, pe strada Slt. Gavrilov Corneliu, având ca obiect de activitate comerț cu amănuntul al articolelor de fierărie, al articolelor din sticlă și a celor pentru vopsit, în magazine specializate.
 
Aici, Stere Șamata împarte în mod egal procentele cu Gheorghe Goga, ambii fiind și administratorii societății.
 
Gheorghe Goga figurează și în societățile Nicolaos Tulcea (asociat 10%, administrator) și Graficons Tulcea (asociat 100%, administrator).
 
Societatea Electro Sanitas a raportat în 2021 11 angajați, profit de peste 440.000 de lei și cifra de afaceri 5,79 de milioane de lei.
 
Firma are mai multe puncte de lucru în Tulcea și unul în Babadag.
 
Potrivit Confidas.ro, compania Electro - Sanitas SRL a încheiat 6.849 de contracte de achiziții publice, în valoare totală de 3.108.808,71 de lei, printre instituțiile publice ce au atribuit contracte acestei societăți numărându-se Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, dar și Administrația Fluvială a Dunării de Jos RA Galați, precum și alte instituții.
 
Despre Reader Energy
 
Compania Reader Energy a fost înființată în 2011 și are sediul social în Tulcea, pe strada Sculptor Ion Jalea, nr. 1 (unde funcționează în prezent și Crinul SRL) și se ocupă de producția de energie electrică.
 
Asociat unic și administrator este Stere Șamata, însă, anterior, în firmă figura cu 50% și Dumitru Rida, al cărui nume se mai leagă de societățile Unic Energy Constanța, Harsh Wind Constanța, Spark Wind Energy Tulcea, Eolian Express Tulcea, Eolian Efect Tulcea, Eolian Areea Tulcea, Magnum Eolvolt Tulcea și Eolian Spark Tulcea, doar în Unic Energy figurând ca asociat, iar în restul ca administrator.
 
În 2021, Reader Energy a avut 0 angajați, 0 profit, 0 pierderi, 0 cifra de afaceri, situația menținându-se la aceste valori începând cu anul 2013.
 
Firma nu figurează cu contracte publice, conform sursei citate.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Certificatul de performanță energetică pentru Școala nr. 16 Constanța, elaborat de o companie fără angajați. În primăvară, aceeași firmă a mai primit un contract de la Primăria Constanța (DOCUMENT)
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii