Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:31 24 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a stabilit când trebuie să fie gata Varianta de Ocolire a Constanţei

ro

07 Feb, 2019 00:00 1068 Marime text
După 11 ani, CNAIR anunţă că lucrările la Varianta de Ocolire Constanţa vor fi finalizate în luna martie 2019. Datele au fost publicate într-un raport al lucrărilor aflate în desfăşurare. DRDP Constanţa s-a ocupat de proiectul din municipiu.
 
Astfel, 531.232.000 de lei au costat 21,775 km de şosea, lucrările fiind începute pe 21 noiembrie 2008, cu termenul cel mai actual de finalizare martie 2019. Proiectantul şi constructorul au fost FCC Construccion SA/ Astaldi SpA JV.
 
Problemele cu care se confruntă compania de drumuri sunt: finalizarea lucrărilor şi efectuarea recepţiei la terminarea lucrărilor, lipsa asistenţei juridice de reprezentare a intereselor beneficiarului în cadrul arbitrajului, punerea în aplicare a Deciziei CAD nr. 1 la Disputa 2 în conformitate cu legislaţia în vigoare, plata CIP nr. 37 către antreprenor în termenul contractual - ing. Fidic (DRDP Constanţa) refuză să trimită documentele necesare din care să rezulte sumele certificate de inginer în vederea plăţii acestuia.
 
Stadiul fizic al lucrărilor este de 95,5%, iar stadiul financiar este de 93,5%. În 2008, contractul a fost atribuit asocierii celor două firme, prin licitaţie internaţională. De atunci, lucrările s-au mişcat greu, acesta fiind unul dintre cele mai ample proiecte de infrastructură rutiere la nivel naţional, aflate încă în lucru.

Citeşte şi:
 
Imagini de la eveniment Lucrările pentru construcția variantei de ocolire a municipiului Constanța, în desfășurare (galerie foto)

Sensul giratoriu de la intersecția A4 cu DN39 din zona Lazu este iluminat. Cum arată acesta pe timp de noapte​

Varianta ocolitoare a Constantei, co-finantata de UE
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii