Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:41 26 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Compania care îi are ca fondatori pe foștii miniștri Pâslaru, Dăianu și Voinea a făcut plângere la CNSC împotriva Consiliului Județean Constanța

ro

18 Jun, 2020 00:00 1450 Marime text
  • Civitta Strategy & Consulting SA a făcut plângere la CNSC împotriva Consiliul Județean Constanța
  • Este vizat contractul de achiziție publică de servicii având ca obiect „Servicii de elaborare a strategiei de dezvoltare a Județului Constanța pentru perioada 2021-2027”
  • După analizarea cauzei, CNSC a decis respingerea contestației, pentru neconstituirea cauțiunii în termenul legal
  • Civitta Strategy & Consulting SA fosta GEA Strategy&Consulting l-a avut ca administrator pe Dragoş Pâslaru, fost ministru în Guvernul Cioloş, actualmente europarlamentar, pe Liviu Voinea și pe Daniel Dăianu, ministru al finanţelor în mai multe guverne
  • Primăria Constanța a atribuit contractul de servicii de consultanţă privind realizarea Strategiei Smart City societății Civitta Strategy & Consulting


Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat decizia nr. 970/C11/1029 la contestația fără număr de înregistrare la emitent, datată 26.05.2020, transmisă prin Poșta Română, formulată de societatea Civitta Strategy & Consulting SA, cu sediul social în București, reprezentată legal de Ecaterina Șilova în calitate de administrator, și convențional de Societatea Civilă de Avocați „Trandafir & Asociații”.

Societatea a făcut plângere împotriva raportului procedurii nr. 13617/21.05.2020 emis de Consiliul Județean Constanța, în calitate de autoritate contractantă, în vederea atribuirii contractului de achiziție publică de servicii având ca obiect „Servicii de elaborare a strategiei de dezvoltare a Județului Constanța pentru perioada 2021-2027, aferente proiectului «Îmbunătățirea capacității administrative a Consiliului Județean Constanța» Cod SMIS 125745”.

Civitta Strategy & Consulting SA a solicitat următoarele: - anularea raportului procedurii nr. 13617/21.05.2020, a actelor premergătoare acestuia , precum și a actelor subsecvente și în consecință, obligarea autorității contractante la reevaluarea ofertelor depuse de Civitta Strategy & Consulting SA și Romactiv Business Solutions SRL, începând cu etapa evaluării ofertei tehnice, cu luarea în considerare a ofertei Civitta Strategy & Consulting SA precum și obligarea intimatei la plata cheltuielilor de judecată ocazionate de prezentul demers judiciar.
Procedura de soluționare în fața Consiliului s-a desfășurat în scris.

După analizarea cauzei, CNSC a decis respingerea contestației, pentru neconstituirea cauțiunii în termenul legal, contestația formulată de Civitta Strategy & Consulting SA, în contradictoriu cu autoritatea contractantă Consiliul Județean Constanța.

Potrivit legii, împotriva prezentei decizii se poate formula plângere în termen de 10 zile lucrătoare de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate.
 

Despre Civitta Strategy & Consulting SA 

Societatea a fost înfiinţată în 2006 şi are capital privat 100% în valoare de 1.140.000 lei. Acţionari sunt, persoana juridică Civitta International OÜ din Estonia şi persoanele fizice: Denisa Scutariu, Ioana Ivanov, Veronica Carmen Mariş şi Silvia-Elena Ursu. Administrator este Ecaterina Şilova iar cenzor este persoana juridică Finconta Audit SRL. Civitta Strategy & Consulting SA mai are sedii secundare la Iaşi şi Cluj.

Anul trecut, societatea a avut un profit de 415.647 lei. Pe site-ul său, compania face menţiunea că oferă servicii pentru instituţii guvernamentale centrale (ministere şi agenţii guvernamentale), regiuni şi municipalităţi, instituţii de învăţământ, inclusiv universităţi, spitale, companii publice, infrastructuri publice şi instituţii de utilitate energetică, donatori şi alte organizaţii internaţionale (BERD, Banca Mondială, Comisia Europeană) , organizaţii non-guvernamentale.

Potrivit presei centrale, Civitta Strategy & Consulting SA fosta GEA Strategy&Consulting l-a avut ca administrator şi manager pe economistul Dragoş Pâslaru, fost ministru în Guvernul Cioloş, actualmente europarlamentar. Printre fondatorii firmei în 2006 se numără şi Liviu Voinea, fost ministru pentru buget, în prezent viceguvernator al BNR, sau Daniel Dăianu, ministru al finanţelor în mai multe cabinete, actualmente, profesor la SNSPA.

Menționăm că anul trecut, Primăria Constanța a atribuit prin procedură simplificată contractul de servicii de consultanţă privind realizarea Strategiei Smart City aferente proiectului „SMART CT” societății Civitta Strategy & Consulting SA.

Citește și:

Ce fondatori şi administratori celebri a avut societatea care va realiza pentru Primăria Constanţa strategia „Smart CT“

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii