Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:30 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisie de anchetă privind activitatea CN APMC

ro

04 Mar, 2015 00:00 2324 Marime text
Comisia pentru Transporturi şi Infrastructură din Camera Deputaţilor a organizat, ieri, o dezbatere pe marginea primei versiuni a Master Planului Portului Constanţa. La eveniment au participat, alături de deputaţii din comisie, reprezentanţii Organizaţiei Patronale „Operatorul Portuar“ şi ai sindicatelor portuare. Potrivit declaraţiilor deputatului Mihai Lupu, preşedintele Comisiei pentru Transporturi, reprezentanţii Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CN APMC) ar fi refuzat să ia parte la dezbatere.

În contextul evenimentului de ieri a fost abordată, pe lângă problema Master Planului Portului Constanţa, strategie care a dat naştere unor puternice controverse, şi problema activităţii actualei conduceri a CN APMC. „Am primit memoriul adresat Ministerului Transporturilor de către «Operatorul Portuar» şi Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare şi sunt semnalate acolo mai multe încălcări ale legislaţiei. Fapt pentru care am solicitat o discuţie cu Ministerul Transporturilor, pe această temă, săptămâna viitoare“, a explicat deputatul de Constanţa Mihai Lupu. Liberalul a declarat că, în urma dezbaterii de ieri, s-a desprins concluzia conform căreia ar exista „deficienţe clare ale conducerii CN APMC“. Deputatul PNL a precizat, în sensul acesta, că la nivelul Ministerului Transporturilor ar exista deja o comisie care analizează activitatea managerială a CN APMC. Facem menţiunea că i-am solicitat un punct de vedere pe acest subiect şi directorului general al Portului Constanţa, Valeriu Ionescu, însă acesta din urmă nu a răspuns. În cazul în care o va face, declaraţia sa va fi ulterior publicată.

Interesant este însă că, aşa cum a declarat preşedintele Comisiei de Transporturi din Camera Deputaţilor, „dacă activitatea din Port va fi în continuare încordată, dacă între operatorii portuari şi conducerea CN APMC nu va exista nici de acum înainte dialog, dacă aceste conflicte se vor accentua, Comisia de Transporturi va cere Parlamentului constituirea unei comisii de anchetă privind activitatea CN APMC“.

Revenind la Master Planul Portului Constanţa, amintim că, în cursul zilei de ieri, CN APMC a anunţat că, la solicitarea consultantului, Asocierea Ernst&Young - Inros Lackner, prezentarea versiunii preliminare a Strategiei de dezvoltare a Portului Constanţa, programată iniţial pentru data de 4 martie, a fost amânată. „Întâlnirea a avea loc în cel mai scurt timp, la o dată agreată de către consultant. Motivul transmis de consultant constă în faptul că team liderul de proiect nu poate participa din cauza unor probleme de sănătate, şi, ţinând cont de importanţa acestei întâlniri, se consideră necesară prezenţa lui.“

UPDATE

Conducerea CNAPMC a transmis, în cursul zilei de azi, următorul răspuns: "Nu am primit nicio informare oficială cu privire la existenţa unei comisii de anchetă a activităţii Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa la nivelul Ministerului Transporturilor".

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii