Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:24 23 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisia SRI din Parlament, ședință de urgență pe tema coronavirusului

ro

18 Feb, 2020 12:36 902 Marime text
Comisia SRI din Parlament se reuneşte marţi pe tema coronavirusului.

Discuțiile au loc în contextul amplificării crizei la nivel mondial, informează digi24.ro. 

Comisia se va reuni la prânz pentru a discuta despre cât de mare este ameninţarea epidemiei de coronavirus în ce priveşte România.

Comisia vrea să afle de la SRI cât de puternică este ameninţarea ca virusul să ajungă în România şi care sunt măsurile luate de autorităţi pentru a preveni acest fapt. În funcţie de răspunsul SRI, membrii comisiei vor decide dacă să convoace CSAT.

„Am convocat o şedinţă a Comisiei SRI pentru marţi, 18 februarie, la ora 12.00, pe tema coronavirus. Voi cere Serviciului Român de Informaţii un raport pe acest subiect.

Noi, autorităţile statului român, avem obligaţia să tratăm subiectul cu seriozitatea cuvenită şi să acordăm o atenţie sporită componentei de prevenţie.

Am constatat că sunt foarte multe intoxicări în mediul online, pe această temă, de aceea cred că este extrem de importantă informarea corectă şi constantă a populaţiei.

Tocmai pentru a evita panica stârnită de articole cu iz senzaţional”, a transmis în urmă cu patru zile vicepreşedintele Comisiei SRI din Parlament, deputatul Marian Cucşa.

Marian Cucșa a cerut joi, pe pagina sa de socializare, „întrunirea CSAT pentru că ne confruntăm deja cu o problemă de siguranţă naţională”, după ce un român de pe nava de croazieră aflată în carantină în Japonia a fost diagnosticat cu coronavirus.


Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii