Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:09 07 07 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Comisia pentru transport şi turism din cadrul Parlamentului European, în vizită oficială în Portul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

24 May, 2022 10:03 759 Marime text
În perioada 23-25 mai 2022 se desfășoară vizita în România a Comisiei pentru transport şi turism din cadrul Parlamentului European privind „Reţeaua transeuropeană de transport fluvial (TEN-T) şi turismul maritim”. 

După discuțiile avute de oficiali ieri la Palatul Parlamentului din București, delegația a ajuns astăzi în Portul Constanța. 

Delegația a avut în această dimineață întâlniri oficiale cu conducerea Administrației Portului Constanța, a unor companii naţionale şi operatori portuari, după cum urmează: 

Florin GOIDEA, Manager General - Administraţia Portului maritim Constanţa APMC
Marius Olteanu–Director General APDF, CN Administraţia Porturilor Dunării Fluviale, Giurgiu
Administraţia Fluvială a Dunării de Jos -AFDJ
Mihaela Irimia - coordonator adjunct proiect FAST DANUBE
Romeo Soare - coordonatorul proiectului FAST DANUBE
Ciprian Cotiga - sef serviciu Siguranța Navigației
Cosmin Laurenţiu Dumitrache, Director General ANR - Autoritatea Navală Română
Răzvan Gabriel Trandafir, Director adjunct, ANR - Autoritatea Navală Română
Cătălin Țigănuş – General Director Navrom Galați
Chichi Nicolae - Președinte AAOPFR- Asociaţia Armatorilor şi Operatorilor Portuari-Fluviali

Alexandru SerbanCucu – Secretar General AAOPFR - Asociaţia Armatorilor şi Operatorilor Portuari-Fluviali
Marcela-Daniela Costea – Director General CN APDM SA GALAȚI
Viorel Panait, Președinte - Constanța Port Business Association
Laurențiu Mironescu – VicepreședinteConstanța Port Business Association
Mihai Aniței - Vicepreședinte Constanța Port Business Association
Andrea Nistor-Boonstra – Director executiv Constanța Port Business Association
Lupu Mihai – Președinte Consiliul Județean Constanța
Comisia pentru transporturi și infrastructură, Senatul României
Comisia pentru antreprenoriat și turism, Senatul României 

UPDATE: Oficial de la APC

O delegație a Comisiei pentru transport și turism a Parlamentului European, din care fac parte europarlamentarul Marian-Jean Marinescu (PPE, România), Elżbieta Katarzyna Łukacijewska (PPE, Polonia) și Dorien Rookmaker (PPE, Țările de Jos), împreună cu membri ai comisiilor pentru transporturi și infrastructură și cea pentru antreprenoriat și turism din Senatul României, a fost prezentă astăzi în Portul Constanța.

Florin Goidea, directorul general al Administrației Porturilor Maritime Constanța, a fost gazda întâlnirii dintre membrii Comisiei pentru transport și turism din cadrul Parlamentului European, parlamentarii europeni și români, care au avut discuții cu reprezentanții autorităților portuare din porturile românești, maritime și fluviale, cu reprezentanți ai operatorilor privați, ai armatorilor și autorităților locale.

Discuțiile au vizat dezvoltarea coridorului rețelei centrale de transport TEN-T, o rețea de transport transeuropeană, multimodală pe teritoriul Europei, inclusiv Strategia UE pentru Dunăre și provocările din ultima perioadă.

Comisia pentru transport și turism din cadrul Parlamentului European lucrează pentru a sprijini economia UE, pentru a asigura mobilitatea persoanelor și a mărfurilor și pentru a asigura conectivitatea tuturor regiunilor, limitând totodată orice impact negativ asupra climei și mediului.

Misiunea deputaților europeni pentru transport în România se va concretiza la lucrările comisiei pentru transport și turism a Parlamentului, în scopul actualizării regulilor UE privind rețelele TEN-T, în vigoare din 2013.

Delegația vizitează România în perioada 23-25 mai, acordă o atenție deosebită portului Constanța, regiunii Dunării de Jos și punctelor de trecere a frontierei din România către Ucraina și către Republica Moldova. Astfel, va face un bilanț al stadiului proiectelor TEN-T, pentru a evalua implementarea politicii și proiectelor Rețelei transeuropene de transport (TEN-T) în România.

La finalul vizitei în Portul Constanța, delegația a făcut un tur al portului la bordul navei Anghel Saligny.


Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii