Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisia parlamentară pentru controlul activității SRI în vizită de lucru la Constanța (GALERIE FOTO)

ro

02 Jul, 2022 08:25 1299 Marime text
Vizită. Foto: Facebook/Comisia parlamentară pentru controlul activității SRIComisia SRI şi-a desfăşurat lucrările, săptămâna aceasta, în municipiul Constanţa, unde parlamentarii din delegaţie au efectuat vizite de lucru la Direcţia Regională de Informaţii Dobrogea a SRI, în Portul Constanţa, dar şi la beneficiarii de informaţii de securitate din cadrul administraţiei locale, informează un comunicat al Camerei Deputaților. 

 “DRI Dobrogea a devenit direcţia regională a SRI numărul unu ca importanţă, în contextul conflictului din Ucraina. Regiunea Dobrogea ocupă un rol deosebit în ansamblul securităţii României, importanţa sa crescând exponenţial în contextul conflictului din Ucraina. Relevanţa strategică a regiunii este atât pentru România, cât şi pentru Uniunea Europeană şi flancul estic al NATO.
Conflictul din imediata apropiere a frontierei româno-ucrainene a determinat intensificarea prezenţei aliate în regiune. Evidenţiem aici prezenţa şi activarea Forţei de răspuns a NATO, dislocarea fără precedent a unor importante capacităţi militare aliate, precum şi deplasări frecvente ale multor oficiali de rang înalt din exterior“ - a precizat Preşedintele Comisiei SRI, senatorul PNL Cristian Chirteş. 


Acesta a menționat că, în acelaşi context, Dobrogea a dobândit un rol extrem de important din perspectiva asigurării independenţei energetice a României, precum şi a securităţii energetice europene, în ansamblu, prin intensificarea eforturilor de punere în exploatare a perimetrelor gazifere offshore.

„Discutând despre DRI Dobrogea, avem în vedere o paletă largă de riscuri la adresa unor obiective de interes strategic pentru ţara noastră, o prezenţă diplomatică consistentă, precum şi existenţa unor ameninţări majore de securitate pentru România şi flancul estic al NATO. Toate aceste provocări au fost gestionate adecvat, în mod special prin intensificarea cooperării inter-instituţionale cu structuri din cadrul sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.
Am remarcat un mod de lucru preponderent în plan preventiv, dinamic şi adaptaţi la evoluţiile stării de securitate din regiune”.
Delegaţia Comisiei, din care au făcut parte senatorul Cristian Chirteş - preşedinte şi deputaţii Csoma Botond – secretar, Oana Florea şi Teodor Lazăr, a vizitat şi Portul Constanţa, unde a avut o întâlnire cu Directorul eneral, Florin Goidea.
“Rolul Portului Constanţa se evidenţiază ca hub regional în transportul de mărfuri containerizate, produse vrac şi hidrocarburi, obiectiv de interes strategic pentru statul roman, a cărui importanţă a crescut semnificativ pe fondul deteriorării stării de securitate din regiune, ceea ce impune acordarea unei atenţii sporite oportunităţilor sale de dezvoltare”, a declarat Cristian Chirteş.

Comisia s-a întâlnit şi cu beneficiarii legali de informaţii de securitate din Constanţa, cu preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Lupu, cu prefectul judeţului, Silviu Coşa, dar şi cu primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac.

Vizită. Foto: Facebook/Consiliul Județean ConstanțaDelegaţia condusă de preşedintele Comisiei Comune de Control a Activităţii SRI - din Parlamentul României, senatorul Ioan Cristian Chirteş, s-a aflat în vizită de lucru la Consiliul Judeţean Constanţa.

“Securitatea regională în contextul războiului din Ucraina, dar și investițiile strategice care urmează să fie realizate în județul Constanța: infrastructură rutieră solidă și construirea Spitalului Regional, s-au aflat pe agenda discuţiilor purtate cu reprezentanţii Comisiei Comune de Control a Activităţii SRI. Datorită poziției noastre strategice, Constanța are nevoie urgent de o infuzie de investiții care să îi permită să facă față provocărilor actuale și viitoare. Împreună cu echipa mea de la Consiliul Județean vom fi mereu deschiși la dialog și la dezbatere în beneficiul cetățenilor și al companiilor din acest județ” – Mihai Lupu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii