Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:30 29 01 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisia Europeană a aprobat Programul Interreg VI-A România-Bulgaria. Ce buget are și ce județe sunt vizate

ro

06 Dec, 2022 11:11 822 Marime textProgramul Interreg VI-A România-Bulgaria a fost aprobat de către Comisia Europeană în data de 30 noiembrie 2022.

Programul Interreg VI-A România-Bulgaria are un buget total de 207,45 de milioane de euro, dedicat comunităților locale din cele 7 județe din partea de sud a României (Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași și Constanța) și celor 8 districte din partea de nord a Bulgariei (Vidin, Vratsa, Montana, Veliko Tarnovo, Pleven, Ruse, Dobrich și Silistra).

Programul își propune să finanțeze proiecte din domeniul mobilității și conectivității, protecției mediului și biodiversității, prevenției riscurilor și adaptării la schimbările climatice, educației, turismului și culturii., transmite Ministerul Dezvoltării. 

De asemenea, unul dintre principalele obiective îl constituie dezvoltarea Rutei Eurovelo 6, ce va contribui la dezvoltarea integrată a regiunii prin stimularea activității turistice și culturale, consolidarea economiei locale și facilitarea transportului între localitățile dunărene.

Informații detaliate despre acest program sunt disponibile la adresa www.interregviarobg.eu.
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii