Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:39 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cod portocaliu la Constanța Atenție, șoferi! Adaptați viteza la condițiile meteorologice

ro

17 Nov, 2023 16:14 1002 Marime text
  • Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă conducătorilor auto ca, înainte de a pleca la drum, să se informeze cu privire la condiţiile meteorologice din zonele în care urmează să se deplaseze şi să-și echipeze autovehiculele cu anvelopele de iarnă.
     
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă conducătorilor auto ca, înainte de a pleca la drum, să se informeze cu privire la condiţiile meteorologice din zonele în care urmează să se deplaseze şi să-și echipeze autovehiculele cu anvelopele de iarnă.

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi avertizări de Cod Galben și Portocaliu, care vizează cantități însemnate de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului.

Dacă partea carosabilă este alunecoasă ori acoperită cu zăpadă, reduceți considerabil viteza pentru a putea opri în condiții de siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare este mult mai mare. Nu bruscați comenzile autovehiculelor, ci folosiți frâna de motor pentru încetinire!

Curăţaţi farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie - climatizare!

Sporiţi atenţia la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare şi evitaţi oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe. 

Pentru evitarea blocajelor de trafic, nu vă angajați în depășirea coloanelor de autovehicule staționate și permiteți accesul utilajelor de deszăpezire, a încheiat sursa citată.


Citește și:
ANM: Cod portocaliu de intensificări ale vântului, în Dobrogea!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii