Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:12 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cod portocaliu în județ. Viituri în satul constănțean Vârtop (video)

ro

14 Jun, 2020 16:00 5110 Marime text

•    „Efectele ploilor - între 50-80 de litri pe m² - se văd cu ochiul liber“

Au început deja să se facă simțite ploile și vijeliile anunțate de codul portocaliu intrat în vigoare pentru județul Constanța în urmă cu abia două ore și jumătate.

Directorul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, Bogdan Bola, a publicat, în urmă cu câteva minute, pe pagina sa de Facebook un film preluat din mediul online cu viiturile ce au lovit satul.

„Chiar acum, viitură în sat Vârtop, comuna Albești, jud. #Constanța. Filmarea este preluată din online, însă efectele ploilor - între 50-80 de litri pe m² - se văd cu ochiul liber. Viteza vântului este de asemenea mare - 70-80 km/oră. Intrăm în Comitetul Județean de Situații de Urgență pe tema codului portocaliu de precipitații“, se arată pe pagina sa.

În video, se observă cum apele au pătruns în autoturismele oamenilor și plouă torențial.

Potrivit avertizării ANM, se așteaptă acumulări de apă în cantități de peste 40 l/mp, iar pe arii restrânse 50...80l/mp.

„Vor fi căderi de grindină de medii și mari dimensiuni, vijelii și intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 70...80 km/h) și frecvente descărcări electrice“, se arată în avertizarea privind codul portocaliu.

Avertizarea este în vigoare până în această noapte, la ora 3.00.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii