Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:53 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cod Galben în județul Constanța Unde au intervenit salvatorii ISU Dobrogea în ultimele 24 de ore. Tencuială căzută de pe fațada unui bloc și un acoperiș desprins de vânt

ro

06 Feb, 2023 09:54 930 Marime text
foto: pexels
În ultimele 24 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au executat 43 misiuni, cele mai multe din ele – 30, fiind pentru acordarea primului ajutor și transportarea la unitățile sanitare a persoanelor cu afecțiuni medicale.

Pompierii constănțeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea a două incendii – unul la un tablou electric și un altul la un coș de gunoi, ambele fără victime, cu pagube materiale minore, precum și la un accident rutier, în stațiunea Neptun, soldat din păcate cu decesul unei persoane în vâstă de aproximativ 60 ani.

Pompierii militari au intervenit și în alte patru situații precum deblocări de ușă ori salvare animale captive în medii ostile vieții.

Având în vedere că județul Constanța se află în continuare sub atenționarea meteorologică Cod Galben de vânt, în ultimele 24 ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au intervenit în șase situații pentru înlăturarea efectelor negative cauzate de condițiile meteorologice., transmite ISU Dobrogea. 

Duminică dimineață, prin apel la numărul unic de urgență 112, am fost anunțați că un baner publicitar este în pericol să cadă de pe fațada unui bloc situat pe Bulevardul Mamaia.

Au fost alocate o autospecială pentru descarcerare și autoscara, banerul fiind ancorat fără probleme. Pompierii militari au mai intervenit pentru degajarea a patru metri pătrați de tencuială căzută de pe fațada unui bloc din zona Trocadero, dar și în Năvodari pentru degajarea a 70 mp de acoperiș desprins de vânt și aflat în pericol de prăbușire. Doi copaci și un stâlp de electricitate rupt au fost degajați de pe străzi., mai transmite sursa citată. 
 
Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU ce poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play., mai punctează ISU Dobrogea. 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii