Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:47 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coadă la AJOFM Constanța! Ucrainenii își caută locuri de muncă (VIDEO)

ro

11 May, 2023 10:04 2310 Marime text
Aglomerație la Agentia Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Constanța!

Aici s-au adunat mulți cetățeni ucraineni care trebuie să completeze un formular în baza căruia pot obține bani pentru cazare. Dar acesta nu este singurul motiv pentru care aceștia se află aici. O parte din cei prezenți la AJOFM își caută și un loc de muncă. 

Întoarcerea acasă e încă departe pentru ucraineni. Așadar refugiații ucraineni  au decis să-și caute de lucru. 
 
La aproape un an de la izbucnirea războiului, numărul refugiaţilor care ajung în România creşte. 
 
Amimtim că, prin H.G. 368/26.04.2023 pentru stabilirea cuantumului, condițiilor și a mecanismului de acordare a sumelor forfetare potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 15/2022 privind acordarea de sprijin și asistență umanitară de către statul român cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina sunt stabilite cuantumurile sumelor forfetare, condițiile și noul mecanism de acordare a acestora ce vor fi aplicate începând cu data de 1 mai 2023.

Cuantumul sumei forfetare, se va acorda în mod diferențiat, astfel:

-pentru primele 4 luni consecutive, suma forfetară va fi compusă dintr-o sumă pentru acoperirea cheltuielilor cu cazarea și o sumă pentru acoperirea cheltuielilor cu hrana. Pentru cazare, suma forfetară va fi în cuantum de 750 lei/lună pentru persoana singură și 2000 lei/lună pentru o familie. Suma pentru acoperirea cheltuielilor cu hrana va fi în cuantum de 600 lei/lună pentru persoana singură și 600 lei/lună pentru fiecare membru al familiei.

-începând cu a 5-a lună până la finele anului 2023, suma forfetară va fi compusă dintr-o sumă pentru acoperirea cheltuielilor de cazare în cuantum diferențiat, respectiv de 750 lei/ lună pentru persoana singură și 2000 lei/lună pentru o familie.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii