Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:23 31 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CNI a publicat anunţul privind reabilitarea Cazinoului din Constanţa. Când se deschid ofertele

ro

24 May, 2019 00:00 1155 Marime text
Compania Naţională de Investiţii (CNI) a publicat anunţul privind contractarea lucrărilor pentru reabilitarea Cazinoului din Constanţa. Licitaţia a fost publicată pe SICAP (platforma de achiziţii publice), urmând ca în data de 3 iulie să se deschidă ofertele pentru reabilitarea clădirii simbol a oraşului Constanţa, potrivit anunţului făcut de Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.
 
Vă reamintim că Guvernul României a reaprobat indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea şi restaurarea Cazinoului din Constanţa, în şedinţa din 8 mai a.c.

Durata estimativă pentru realizarea proiectului este de 30 de luni (3 luni etapa de proiectare şi 27 de luni cea de execuţie). Lucrările la unul dintre cele mai importante obiective turistice din România vor fi realizate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), iar valoarea totală estimată a investiţiei este de 111.553.449,35 lei (cu TVA).

În vederea punerii în siguranţă a obiectivului de investiţii, se propune realizarea lucrărilor de consolidare şi restaurare (clădire S+P+1E+M, pod parţial şi rampă de acces către subsol) şi a celor exterioare (reabilitare platformă terasă, reţele utilităţi, zid de apărare şi balustradă).
 
Astfel, faţă de documentaţia avizată iniţial, în anul 2015, principalele modificări vizate au fost:
reconfigurarea funcţională şi adaptarea spaţiilor interioare şi exterioare la noile funcţiuni propuse prin tema de proiectare, reprezentative pentru viaţa social-culturală a oraşului şi pentru un monument de categorie ”A” cu valoare arhitecturală şi istorică excepţională; adaptarea proiectelor de arhitectură, structură şi instalaţii la noile funcţiuni propuse, ţinând cont de actualizarea expertizelor şi studiile la această fază de proiectare; revizuirea documentaţiilor de arhitectură şi componente artistice (pictură murală, stucco-marmură, stucatură policromă, metal şi vitralii) pentru tratarea corespunzătoare a degradărilor survenite în perioada 2014 - 2018 şi actualizarea normativelor de proiectare şi a legislaţiei în domeniu.

În urma realizării lucrărilor de consolidare şi restaurare, Cazinoul va fi redat circuitului public şi astfel va fi pusă în valoare cea mai importantă clădire publică realizată în stil Art Nouveau, cu o remarcabilă unitate stilistică a tuturor elementelor: volume, faţade, raportul plin-gol, decoraţie interioară şi exterioară.

În această manieră, Cazinoul va putea redeveni un centru cultural şi de divertisment de anvergură internaţională, care va putea găzdui evenimente culturale, simpozioane, expoziţii, beneficiind de o sală multifuncţională de 200 de locuri şi de o sală de festivităţi cu o capacitate de 150 de locuri.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii