Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CNAS. Servicii medicale pentru cetățenii ucraineni

ro

03 Mar, 2022 15:32 1195 Marime text


Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) anunță că străinii care provin din zona conflictului din Ucraina beneficiază de aceleași servicii medicale ca și cetățenii români asigurați, fără a fi nevoie de plata contribuției de asigurări sociale de sănătate.

Totodată, refugiații au acces și la medicamente, materiale saniate, dispozitive medicale și servicii medicale cuprinse în programele naționale de sănătate curative. 
 

„Cetățenii străini și apatrizii aflați în situații deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina beneficiază de aceleași servicii medicale ca asigurații români, fără plata contribuției de asigurări sociale de sănătate, precum și de medicamente, materiale sanitare, dispozitive medicale și servicii cuprinse în programele naționale de sănătate curative”, conform CNAS. 


De asemena, potrivit documentului, asistența medicală se acordă de către furnizorii aflați în relație contractuală cu casele de asigurări de sănătate în baza documentului de trecere a frontierei acceptat de statul român.

Furnizorii vor păstra o copie a documentului și vor întocmi evidențe distincte pentru serviciile acordate acestor categorii de persoane.

foto: unsplash.com/ Clay Banks

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii