Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:02 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CNAIR va sprijini în continuare extinderea capacității operaționale a portului Constanța. Anunțul lui Cristian Pistol

ro

11 Aug, 2023 18:25 1386 Marime text
foto: Facebook.com Oficiali din Statele Unite, România, Ucraina și Moldova s-au întâlnit, vineri, la Galați, pentru a discuta la efectele retragerii Rusiei din adordul privind coridoarele pentru cereale. 

La întâlnire au participat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, Jim O’Brien, coordonatorul pentru sancțiuni al Departamentului de Stat al SUA, Oleksandr Kubrakov, vicepremierul Ucrainei, ambasadorul SUA în Ucraina, Bridget Brink și ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare din Republica Moldova, Vladimir Bolea.

Iată postarea de pe pagina de socializare a lui Crsitian Pistol:

CNAIR va asigura în continuare rutele necesare transporturilor rutiere ucrainene de cereale!

Infrastructura rutieră din #România reprezintă un element cheie al eforturilor strategice pentru contracararea efectelor agresiunii Rusiei asupra Ucrainei!

Am participat astăzi la reuniunea de la Galați unde am discutat despre măsurile care se impun după retragerea unilaterală a Rusiei din Inițiativa privind exportul de cereale prin MareaNeagră.

În cadrul întâlnirii la care au participat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, coordonatorul pentru sancțiuni al Departamentului de Stat al SUA, Jim O'Brien, ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, reprezentanta DG Move (ComisiaEuropeană), Magda Kopczynska, viceprim-ministrul ucrainean Oleksandr Kubrakov și ministrul Agriculturii din RepublicaMoldova, Vladimir Bolea, au fost abordate punctual aspectele care vizează transportul de cereale din Ucraina, în actualul context.

Reprezentanții SUA și-au reafirmat sprijinul pentru extinderea rutelor alternative de #export, modernizarea punctelor de trecere a frontierei ucrainene și a infrastructurii critice pentru transportul feroviar și rutier.

Printre eforturile întreprinse până acum de CNAIR se numără atât menținerea în parametri funcționali a rețelei de drumuri naționale care fac legătura între frontierele Ucrainei și ale Republicii Moldova cu PortulConstanța dar și deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei la Bumbăta, județul Vaslui (frontiera cu Republica Moldova).

CNAIR va sprijini în continuare extinderea capacității operaționale a portului Constanța, care va construi o parcare pentru autovehicule grele în exteriorul portului. Prin această investiție se va reduce numărul camioanelor care staționează pe una din benzile #A4 (Centura Constanța), în perioadele de vârf ale exporturilor de cereale.Citește și: 

Știri Portul Constanța. Fondul Proprietatea atacă la Tribunal hotărârea AGA de repartizare a profitului companiei Administrația Porturilor Maritime!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii