Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CNADR verifică avizul de construire a drumului lui Bitman intersectat cu A2

ro

19 Jul, 2011 00:38 3001 Marime text
bitman_dan_bitman_21.jpgIeri, în mass-media naţională, apărea informaţia potrivit căreia cunoscutul cântăreţ al trupei Holograf, solistul Dan Bitman şi-ar fi construit, se pare, ilegal, o alee care leagă una din parcările de pe A2 de un teren pe care îl deţine.

Potrivit Libertatea, drumul construit şi care se leagă de Autostrada Soarelui se află la kilometrul 49 în sensul de mers Bucureşti-Constanţa. Mai exact, este vorba de o alee care pleacă dintr-o parcare de pe autostradă şi se uneşte cu Balta Sulimanu, unde artistul are în concesiune 20 de hectare pentru pescuit. Lacul este la doar câţiva metri de autostradă şi nu există un nod rutier prin care să se facă accesul maşinilor, astfel că artistul este nevoit să meargă pe drumul vechi spre mare (ieşirea din Pantelinom) până la Tămâdău, unde face dreapta pe câmp, apoi trebuie să traverseze o trecere improvizată, fără bariere sau alte semne de avertizare, peste calea ferată, iar, de aici, pe drum de ţară, până la baltă. Însă solistul se pare că a găsit o altă modalitate de a intra pe terenul său, un drum îngust care porneşte din spatele unei parcări şi ajunge exact la terenul său. Ziariştii de la Libertatea l-au contactat telefonic pe Dan Bitman care le-a spus că are acordul celor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România pentru această construcţie. I-am contactat şi noi în cursul zilei de ieri pe reprezentanţii CNADNR care ne-au confirmat faptul că există, într-adevăr, un aviz pentru realizarea acestui drum, însă, la acest moment, se verifică modul cum a fost dat acesta. Cu alte cuvinte, nu este exclus ca modalitatea în care a fost acordat acesta să nu fie tocmai în prevederile legale. Acest lucru îl vor verifica şi, dacă este aşa, vor putea sancţiona pe cei responsabili.

Contactat telefonic Lucian Diniţă, comisar-şef de poliţie, director Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române ne-a spus că ştie despre această situaţie, însă avizări asemănătoare acestui caz sunt date abia după ce CNADNR îşi dă acordul, aşadar răspunderea, în primul rând, este a celui care a avizat o astfel de lucrare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii