Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:45 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CNA Subiectul sesizării și analizării versurilor unor melodii trap, nu a figurat pe ordinea de zi a ședințelor

ro

10 Aug, 2023 13:13 885 Marime text
Foto cu rol ilustrativ
  • „Având în vedere informațiile apărute în ultimele 24 de ore în mass-media, conform cărora Consiliul Național al Audiovizualului a analizat recent versurile unor melodii trap și a decis să sesizeze platforma YouTube, instituția noastră face precizarea că acest subiect nu a figurat pe ordinea de zi a ședințelor din 8 și 9 august 2023”, transmite un comunicat din partea CNA.
 

„Având în vedere informațiile apărute în ultimele 24 de ore în mass-media, conform cărora Consiliul Național al Audiovizualului a analizat recent versurile unor melodii trap și a decis să sesizeze platforma YouTube, instituția noastră face precizarea că acest subiect nu a figurat pe ordinea de zi a ședințelor din 8 și 9 august 2023”, transmite un comunicat din partea CNA.

 
În fapt, speța a fost analizată în data de 24 mai 2023, când au fost discutate rapoartele întocmite de Direcția Monitorizare, ca urmare a unei reclamații din acea perioadă, pentru mai multe melodii care aparțin genului musical trap (Albert Nbn și Nane - Zoro; Albert Nbn - Beto; Nane feat. Amuly, Credit și Solomon - Rotație; Killa Fonic feat. Azteca și Nane - Kpcoca; Amuly - Constant), identificate pe platforma de partajare a materialelor video YouTube. Membrii Consiliului au decis, în ședința din 24 mai 2023, să transmită o notificare către Google Ireland Limited, deoarece au constatat că accesul la videoclipurile monitorizate nu este restricționat minorilor, nefiind utilizat niciun instrument de verificare a vârstei utilizatorului.    
 

„Precizăm, de asemenea, că demersul din luna mai al Consiliului nu poate fi asimilat unui act de cenzură și nu are nicio legătură cu recentul scandal mediatic provocat de prestația trapperului Gheboasă la festivalul Untold”, a încheiat sursa citată.



Citește și:
DNA cere condamnarea definitivă a Ioanei Băsescu și Elenei Udrea în baza deciziei CJUE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii