Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:27 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CN APM şi Primăria Constanţa, la Expo Real Munchen 2018 Nicolae Tivilichi - „Portul Constanţa va intra în topul primelor zece porturi din Europa“ (galerie foto)

ro

16 Oct, 2018 00:00 2317 Marime text
Directorul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA, Dan Nicolae Tivilichi, şi primarul Municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, au vorbit, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, despre Târgul Internaţional pentru Proprietăţi şi Investiţii, care a avut loc în perioada 8-10 octombrie 2018, la Expo Real Munchen.
 
Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA şi Primăria Municipiului Constanţa au participat, cu un stand comun, la Expo Real Munchen, târg internaţional pentru proprietăţi şi investiţii, care a avut loc în perioada 8-10 octombrie 2018. Unul dintre cele mai mari târguri Business to Business pentru industria din Europa, Expo Real, reprezintă o reţea de lucru orientată spre afaceri pentru proiecte interprofesionale şi transnaţionale, investiţii şi finanţare.
 
Expozanţii şi vizitatorii includ dezvoltatori de proiecte şi manageri de proiect, investitori şi finanţatori, consultanţi şi agenţi, arhitecţi, manageri imobiliari din cadrul corporaţiilor, regiuni şi oraşe. Reprezentanţi de renume internaţional informează despre ultimele tendinţe, inovaţii şi perspective ale pieţelor imobiliare, investiţii şi finanţe. Portul Constanţa, reprezentat de CN APM, şi Primăria Municipiului Constanţa au abordat acest eveniment în parteneriat cu scopul de a promova potenţialul de dezvoltare industrială a oraşului-port - parcuri logistice, instalaţii de prelucrare, spaţii dedicate de operare.
 
„Am mers la cel mai mare târg, organizat la Munchen, dedicat zonei de afaceri. Este un târg unde, împreună cu Camera de Afaceri germano-română, am fost şi noi prezenţi, la un stand al României. Investitorii s-au arătat interesaţi de standul Constanţei şi de zona noastră. Trebuie să avem curaj şi să mergem şi să vorbim despre ceea ce avem. Dacă vorbim numai despre lipsuri, investitorii vor fugi.
 
Banca Mondială şi Camera de Comerţ germano-română au vorbit despre lucrurile bune care se întâmplă în Constanţa, despre Portul Constanţa şi oportunităţile de investiţie. În cadrul târgului a fost şi o zi dedicată României. S-a vorbit despre dezvoltare şi creşterea gradului de bunăstare a populaţiei. Portul Constanţa a fost alături de noi şi a transmis că este o poartă dintre est şi vest. Am lansat, la acest târg, o platformă de investiţii a municipiului Constanţa. Investitorii vor găsi pe această platformă, Cityinvest, informaţii care i-ar interesa privind viitoarele investiţii. Platforma este destinată investitorilor. Pe această platformă vor fi urcate proiecte din municipiul Constanţa care au nevoie de investitori”, a spus Decebal Făgădău.
 
Acesta a adăugat că investitorii au apreciat că i-au văzut împreună pe primarul municipiului şi directorul general al Portului Constanţa. „Un concern german va deschide în Constanţa un punct important”, a anunţat primarul Făgădău. „Anul viitor, prezenţa Constanţei la târgul Expo Real va fi şi mai mare. Să ieşim şi să ne promovăm oraşul!“, a promis Decebal Făgădău.
 
La rândul său, directorul CN APM Constanţa, Dan Nicolae Tivilichi, a anunţat că se doreşte o mai bună utilizare a terenurilor aflate în Portul Constanţa. „Apar diferite oportunităţi, mai ales profitând de regimul de zonă liberă a portului. Ne propunem ca, în perioada următoare, să ne concentrăm pe acest gen de investiţii. Deja sunt investitori care vor veni la Constanţa pe acest gen de dezvoltare. A trecut sezonul estival, iar proiectul liniei RATC, care trecea prin port, a dat rezultate uimitoare. De aceea este importantă şi partea de parcare, adică, atunci când ies din port, turiştii să aibă ce vedea. La fel şi cei din terminalul de pasageri“, a subliniat directorul CN APM Constanţa, Dan Nicolae Tivilichi. Mai mult, potrivit lui, în anul 2019 două nave de croazieră maritime şi-au anunţat intrarea în Portul Constanţa, iar în anul 2020 - opt nave de croazieră vor avea escală în Portul Constanţa.
 
„Nu în ultimul rând, dezvoltarea portului înseamnă un plus pentru municipiu, crearea locurilor de muncă, un alt gen de dezvoltare. Portul Constanţa este pe un trend de creştere foarte sănătos. Suntem optimişti în ceea ce priveşte dezvoltarea Portului Constanţa. Două din danele de lucru ale Portului Constanţa vor fi dedicate transportului Ro-Ro, dar şi Ro-La, adică descarcă de pe navă şi pleacă în Europa în vagoane“, a anunţat Dan Nicolae Tivilichi, care a precizat că un proiect nou care va fi dezvoltat este cooperarea cu alte oraşe port, cum ar fi Batumi din Georgia.
 
Directorul general al CN APM Constanţa a transmis că, până sfârşitul anului, Portul Constanţa va intra în topul primelor 10 porturi din Europa.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii