Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:28 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Club de vacanta

ro

28 Jun, 2008 00:00 1386 Marime text

La Clubul Copiilor din Medgidia, primele zile de vacanta coincid cu finalizarea unor concursuri de creatie literara. Elevii isi trimit creatiile literare de-a lungul primelor luni ale anului scolar si isi primesc premiile prin posta sau merg sa le ridice din orasul in care a avut loc competitia.

Poate cel mai interesant si cel mai frumos a fost concursul de basme de la Craiova intitulat Basmele Reginei Maria, care se desfasoara sub auspiciile Casei Regale a Romaniei, premiile fiind acordate la Palatul Elisabeta de catre Printul Radu si Printesa Margareta. In acest an Clubul Copiilor din Medgidia a avut doi premianti, si anume Mariana Creanga si Diana Dogaru, ambele obtinand premiul doi. Toate lucrarile prezentate, au fost publicate intr-un volum care s-a distribuit de asemenea elevilor castigatori. "La premiere au participat elevi din toata tara, s-au facut fotografii cu cei doi reprezentanti ai Casei Regale, iar copii au fost tratati de gazde cu o prajitura si un suc", a declarat Abdulea Petcu, directorul institutiei. Pe timpul verii, Clubul Copiilor va avea activitati de vacanta. Fiecare profesor isi va chema cursantii, insa nu vor fi sedinte de cerc obisnuite ci activitati cu grupuri mai mici de elevi, sau chiar individuale.

Se cauta sponsori pentru publicatia Solaris

Totodata, la Clubul Copiilor va exista pe timpul verii, un club de vacanta. "Oferim elevilor masa de ping-pong si mingi cu care ei isi vor petrece timpul liber", a spus conducerea clubului. In timpul vacantei, se doreste si scoaterea unui numar al revistei Solaris. Publicatia este foarte apreciata continand lucrari ale elevilor Clubului Elevilor si a fost premiata acum doi ani la concursul de reviste scolare. Insa, daca la capitolul calitatea a lucrarilor este excelenta, exista deficiente privind aspectul revistei. "Materialul pe care il avem noi, adica un calculator si un copiator nu ne ofera conditiile ca sa apara ca o revista de inalta tinuta. Avem nevoie de sponsori care sa ne ajute cu un copiator color, si un calculator performant, deoarece calculatoarele pe care le avem noi nu sunt de ultima generatie", mai spune Abdulea Petcu.

Scris de: {autor}Ghiulseren ABDURAMAN{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii