Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CJC pune la bătaie miliardele pentru cadouri Pe cine îmbogăţeşte Pomul de Crăciun al lui Nicuşor(?!)

ro

22 Nov, 2010 01:59 2803 Marime text

cap_2.jpgAnul trecut, SC Daroff SRL a obţinut numai de la CJC contracte în valoare de peste 12 miliarde de lei vechi, cu tot cu TVA. Anul acesta, CJC pune la bătaie o sumă asemănătoare pentru cadourile de Crăciun ale copiilor din judeţ

Consiliul Judeţean Constanţa se pregăteşte să cheltuiască nu mai puţin de 11 miliarde de lei vechi pe cadourile pe care şeful instituţiei, Nicuşor Constantinescu, le va oferi copiilor din mediul rural cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Pom_raciun.jpgSuma ce va fi cheltuită în cadrul acţiunii „Pomul de Crăciun 2010" a fost alocată prin Hotărârea Consiliului Judeţean Constanţa nr. 306, aprobată în şedinţa din 21 octombrie 2010. Beneficiarii programului sunt aproximativ 34.000 de copii din învăţământul preşcolar şi şcolar (clasele I-VIII) din mediul rural şi din localităţile din mediul urban care înregistrează un grad ridicat de sărăcie (Hârşova, Negru Vodă, Băneasa).

CJC a demarat deja procedurile de achiziţie de fructe, dulciuri, jucării şi articole de îmbrăcăminte. Potrivit invitaţiei de participare publicate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice privind furnizarea de cadouri constând în jucării şi articole de îmbrăcăminte, suma pusă la bătaie de CJC pentru cumpărarea acestor obiecte este de 340.000 de lei fără TVA. Procedura de achiziţie va avea ca fază finală licitaţia electronică, iar criteriul de atribuire va fi preţul cel mai scăzut. Deschiderea ofertelor este programată să aibă loc pe 25 noiembrie, începând cu ora 12.00, la sediul CJC.

Deschiderea ofertelor pentru furnizarea de fructe (portocale) pentru acţiunea „Pomul de Crăciun 2010" este programată în aceeaşi zi, de la ora 14.00. Suma pusă la bătaie de instituţia judeţeană pentru această achiziţie este de 241.400 de lei fără TVA.

În aceeaşi zi, de la ora 13.00, este programată şi deschiderea ofertelor pentru furnizarea de dulciuri pentru pachetele de sărbători. Pentru cumpărarea dulciurilor, suma estimată de CJC este de 204.000 lei fără TVA. Ca şi în cazul primei proceduri amintite, şi în cazul ultimelor două criteriul de atribuire va fi preţul cel mai scăzut, iar faza finală, licitaţia electronică.

Ambalaje de peste un miliard

În referatul Direcţiei de Control a CJC, întocmit de directorul Sebastian Rancichi şi avizat de Bogdan Dima - directorul Direcţiei Generale Economico-Financiare, se precizează că alţi 118.000 de lei, inclusiv TVA, se vor cheltui pe pungi personalizate cu titulatura „Consiliul Judeţean Constanţa", pe folie de împachetat şi felicitări cu ocazia sărbătorilor de iarnă. De asemenea, 6.500 de lei, cu tot cu TVA, vor fi cheltuiţi pe achitarea prestaţiei actorilor ce vor însoţi echipele ce vor distribui cadourile, dar şi pe închirierea costumelor acestora.

Anul trecut, toţi banii alocaţi de CJC pentru „Pomul de Crăciun 2009" au ajuns în conturile unei singure firme. Instituţia judeţeană a cumpărat dulciurile, fructele, cât şi jucăriile pentru cadourile oferite copiilor de la SC Daroff SRL. Societatea a câştigat anul trecut de pe urma celor trei contracte obţinute de la CJC aproximativ 12 miliarde de lei vechi, cu tot cu TVA.

Cum l-a îmbogăţit criza pe „Moş" Penciu...

De precizat că Daroff a obţinut, în ultimii ani, contracte grase, atât de la CJC, cât şi de la Primăria condusă de Mazăre. Societatea s-a ocupat de pomul de Crăciun al copiilor din municipiul Constanţa şi din judeţ şi în 2008. Daroff SRL îl are ca asociat majoritar pe Robert Penciu, alături de Ana Penciu, probabil soţia sa. Tot el este şi administratorul firmei. Robert Penciu este managerul Clubului Marina Surf Năvodari, fost campion naţional de yachting. La Marina Surf Club Năvodari s-a organizat, în 2007, „Cupa Primăverii Volvo", eveniment la care a fost parteneră şi Asociaţia Judeţeană de Yachting, al cărei preşedinte onorific este primarul municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre. Mazăre şi Penciu au, aşadar, pasiuni comune. Menţionăm că pe timp de criză, SC Daroff SRL a dus-o foarte bine. Indicatorii financiari ai societăţii arată că, în 2008, firma a avut o cifră de afaceri de 4.189.715 lei şi un profit de 382.441 lei. Profitul şi cifra de afaceri a societăţii au explodat însă în 2009, când firma lui Penciu a înregistrat o cifră de afaceri de 7.501.650 de lei şi un profit net al exerciţiului de 1.396.068 lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii