Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:36 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CJC demarează licitația pentru elaborarea documentației privind reabilitarea Teatrului de Vară Mamaia (document)

ro

27 Aug, 2016 00:00 3160 Marime text
Consiliul Județean Constanța (CJC) anunță organizarea și desfășurarea unei licitații pentru atribuirea contractului de servicii intitulat „Elaborare documentație tehnico-economică, fază SF/DALI, expertiză tehnică, ACB și plan de marketing, precum și întocmirea documentațiilor și obținerea avizelor, acordurilor, autorizațiilor pentru proiectul Reabilitarea Teatrului de Vară Mamaia”.
 
Proiectul privind reabilitarea Teatrului de Vară din Mamaia, adică a uneia dintre cele mai cunoscute scene în aer liber din țară, urmează a fi depus în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 7, Prioritatea de investiție 7.1. - Sprijinirea unei creșteri favorabile ocupării forței de muncă, prin dezvoltarea potențialului endogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone, care să includă reconversia regiunilor industriale aflate în declin, precum și sporirea accesibilității și dezvoltarea resurselor naturale și culturale specifice (investiții în infrastructura de turism). Agenții economici care vor dori să obțină contractul cu o valoare estimată de 132.500,00 de lei fără TVA trebuie să depună ofertele până la data de 5 septembrie 2016.

Ce prevăd lucrările de reabilitare 

Conform specificațiilor tehnice ale proiectului, lucrările de reabilitare a Teatrului de Vară Mamaia presupun refacerea aleilor aflate în perimetrul exterior al clădirii, amenajarea de spații verzi pe terasa ce înconjoară zona, spațiile comerciale de la parterul laturii dinspre Complexul Perla vor fi transformate în locuri de joacă pentru copii, urmând ca pe latura dinspre nordul stațiunii Mamaia să fie amenajate locuri de parcare. Galeria de artă va fi transformată într-un spațiu interactiv în care artiștii își vor putea expune lucrările și vor putea interacționa cu vizitatorii complexului. Lucrările de intervenție presupun și refacerea scărilor de acces, astfel încât și persoanele cu dizabilități să poată intra în complex, înlocuirea totală a rețelei de alimentare cu apă, reabilitarea zidurilor din incinta teatrului, înlocuirea scaunelor și modificarea structurii scenei, montarea în interiorul, dar și în exteriorul clădirii a unui sistem antiefracție, reabilitarea și dotarea spațiului de proiecție, lumini și sunet. În procesul de remodernizare a complexului vor intra și magaziile, vestiarele, garderobele, birourile, grupurile sanitare, dar și acoperișul clădirii, care, în acest moment, stă să se prăbușească.

Din istoria Teatrului de Vară Mamaia 

Amplasat în cadrul Complexului Perla, Teatrul de Vară Mamaia a fost una dintre cele mai renumite scene în aer liber din țară, găzduind ani la rând numeroase manifestări cultural-artistice. Teatrul a fost inaugurat în anul 1963, iar pe scena sa au urcat nume celebre de artiști români. Teatrul are o suprafață de 7.102,00 metri pătrați și peste 1.100 de locuri în tribune. De-a lungul timpului, pe scena Teatrului de Vară din Mamaia a fost organizat Festivalul Național de Muzică Ușoară. Din păcate, în prezent, clădirea este nefuncțională, fără dotări și cu o structură degradată. Palatul Festivalului Mamaia, așa cum a fost denumit în 1963, zace astfel uitat în nepăsare, înconjurat de gunoaie și cu tencuiala căzută.

Teatrul de Vară, pasat de la Primăria Constanța la Consiliul Județean și tot așa... 

Teatrul de Vară a reprezentat dintotdeauna o povară pentru aleșii locali, care nu au reușit să-l reabiliteze în ultimii ani, însă l-au pasat din administrarea CJC în curtea municipalității. Cum nici Primăria Constanța nu a vrut să investească în reabilitarea complexului, acesta s-a întors în ograda Consiliului Județean.
 
Reamintim că la ședința CJC din 29.10.2014 consilierii județeni au adoptat Hotărârea nr. 225 privind transmiterea dreptului de administrare asupra unui bun imobil, proprietate publică a Județului Constanța, către Consiliul Local Municipal Constanța. „Consiliul Local al Municipiului Constanța are obligația de a demara lucrările de reabilitare a imobilului menționat la data de 1 noiembrie 2015. În cazul nerespectării acestei obligații, dreptul de administrare asupra imobilului încetează în condițiile legii“, se preciza în hotărârea CJC. După un an, hotărârea nu a reușit să producă efecte, iar obiectivul a revenit în administrarea CJC.
 
În secțiunea „Documente”, puteți consulta anunțul de intenție privind elaborarea documentației pentru proiectul la care facem referire.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii