Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:24 28 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cîţu solicită ministrului Energiei să prezinte public proiectele consorţiului care include şi GSP Power

ro

04 Jun, 2021 07:38 834 Marime text
  • În cadrul briefingului susținut de prim-ministrul Florin Cîţu, în urma ședinței de guvern, i-a cerut ministrului Energiei, Virgil Popescu, să prezinte în mod public detalii privind proiectele Romgaz-Siemens-GSP Power, menţionând că acestea vizează implementarea unor tehnologii inovatoare.

Sunt proiecte şi sunt nişte tehnologii inovatoare, până la urmă, ceea ce se propune prin aceste proiecte. L-am rugat pe ministrul Energiei să vină public să explice exact despre ce este vorba acolo ca să nu mai avem aceste dubii. În ceea ce priveşte decizia Comisiei - discuţiile au fost şi până acum, nu este ceva nou - Comisia a văzut aceste proiecte.

Ceea ce ştiu până acum, nu a fost o discuţie despre a avea un aviz special pentru aceste proiecte, dar, repet, ministrului Energiei i-am spus să vină public să explice exact ce se întâmplă cu aceste proiecte, specific aceste proiecte. În următoarele zile, astăzi, mâine. Trebuie să iasă", a precizat Cîțu.

În urma discuţiilor purtate până în prezent cu Comisia Europeană nu au fost ridicate obiecţii în privinţa acestor proiecte.

Eu vă spun că am discutat cu Comisia cam toate capitolele şi dacă era o problemă de întârziere cu un anumit articol - de exemplu, noi am avut alt proiect acolo pe partea de energie şi Comisia ne-a spus că nu va putea să fie niciodată aprobat şi l-am scos şi am pus altcev. Deci, dacă exista o problemă, ar fi fost menţionată. Poate să fie şi altceva. Vedem mai departe, dar ministrul Energiei va ieşi public şi va spune exact ce se întâmplă cu aceste proiecte şi de ce. Sunt câteva tehnologii inovatoare pe partea de hidrogen, detaliile vă daţi seama că le aparţin", a precizat premierul.

Mierciuri, PSD a cerut Guvernului să facă publice urgent criteriile care au permis ca doar o singură firmă particulară - GSP Power - să fie beneficiara a sute de milioane de euro din fondurile PNRR alocate capitolului energie.

"PSD cere imperativ Guvernului să facă publice urgent criteriile care au permis ca doar o singură firmă particulară - GSP Power, implicată puternic în susţinerea candidaturii şi alegerea actualului primar PNL de la Constanţa, Vergil Chiţac - să fie beneficiara a sute de milioane de euro din fondurile PNRR alocate capitolului energie", se arată într-un comunicat de presă, potrivit agerpres.ro. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii