Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:11 24 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine conduce judeţul?! Marius Horia Ţuţuianu, absolvent de ştiinţe juridice, cu apetenţă pentru turism şi administrarea afacerilor (document)

ro

11 Aug, 2016 00:00 8781 Marime text
În campania electorală pentru alegerile locale, au existat două mari necunoscute în dreptul candidaţilor pentru Consiliul Judeţean Constanţa: CV-urile şi proiectele lor pentru mandatul de consilier judeţean.
 
Dacă în privinţa proiectelor au patru ani la dispoziţie să arate că pot avea iniţiative care să schimbe faţa judeţului, la capitolul Curriculum Vitae încercăm să facem lumină măcar în privinţa celor care, prin voturile primite şi alianţele încheiate, conduc destinele judeţului Constanţa. În ediţia de astăzi, vă prezentăm cele mai relevante date din viaţa profesională a preşedintelui CJC, Horia Marius Ţuţuianu, cel mai tânăr şef de administraţie judeţeană de la înfiinţarea acestei instituţii în judeţul Constanţa.
 
Horia Ţuţuianu este născut pe 1 septembrie 1976, este căsătorit, are doi copii şi vorbeşte două limbi străine: engleză şi franceză. Şeful CJC mărturiseşte că îl caracterizează spiritul de echipă, capacitatea de adaptare sporită, capacitatea de asimilare de informaţii, tenacitatea, seriozitatea, dar şi deschiderea către comunicare. Ţuţuianu s-a declarat ca fiind posesor al abilităţilor de leadership, al capacităţii de sinteză, al capacităţii decizionale şi al calităţilor necesare unui management organizaţional performant.

Educaţie şi formare 

Preşedintele Consiliului Judeţean este absolvent cu diplomă de licenţă al Universităţii din Bucureşti, licenţiat al Institutului de Drept şi Relaţii Internaţionale „Nicolae Titulescu“, în ştiinţe juridice, specializarea drept şi relaţii internaţionale, promoţia 1999.
 
În anul 2000, a absolvit cursul „Managementul activităţilor din turism“ organizat de Agenţia Naţională pentru Turism/Centrul Naţional de Educaţie Permanentă în Turism, iar în 2001 a obţinut brevetul în turism, specializarea hotelărie şi administraţie, organizat tot de Agenţia Naţională pentru Turism. În 2012, Ţuţuianu a absolvit şi un masterat în administraţie şi guvernare, în cadrul Facultăţii de Drept şi Administraţie Publică, la Universitatea „Ovidius“ Constanţa.

Activitatea profesională 

Concomitent cu formarea continuă, şeful CJC a lucrat încă din timpul vacanţelor studenţeşti. Primul loc de muncă a fost ca şef de recepţie într-un complex hotelier din Eforie Sud.
Între 1999 şi 2001, a ocupat postul de economist sector producţie - comerţ - alimentaţie publică şi turism, în cadrul SC Neptun-Olimp SA din Mangalia. Din 2001 şi până în 2002, acesta a ocupat funcţia de şef serviciu comercial/producţie în cadrul SC Euxin SA din Constanţa. În perioada 2012 - 2016, Horia Ţuţuianu a fost director general al aceleiaşi societăţi. Practic, din această funcţie a venit direct la Consiliul Judeţean.
 
În aceeaşi perioadă a deţinut şi funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Neptun-Olimp SA din Mangalia, iar în plan administrativ, mandatul de consilier judeţean PSD. În timpul mandatului de ales local a fost şi reprezentant din partea Consiliului Judeţean Constanţa în Adunarea Generală a Acţionarilor la SC RAJA SA.

Ce atribuţii are preşedintele CJC? 

Şeful administraţiei judeţene are rolul de reprezentare a judeţului în relaţiile cu celelalte autorităţi publice, cu persoanele fizice şi juridice române şi străine, precum şi în justiţie. Printre obligaţii se regăsesc: întocmirea şi supunerea spre aprobarea Consiliului Judeţean a regulamentului de organizare şi funcţionare a instituţiei, a organigramei şi a regulamentului de funcţionare al aparatului de specialitate, exercitarea funcţiei de ordonator principal de credite, coordonarea şi controlul realizării activităţilor de investiţii şi reabilitare a infrastructurii judeţene, emiterea avizelor, a acordurilor şi a autorizaţiilor date în competenţa sa prin lege sau prin hotărâri ale Consiliului Judeţean, precum şi întocmirea proiectului bugetului judeţului şi a contului de încheiere a exerciţiului bugetar şi supunerea acestora spre aprobare Consiliului Judeţean.

Ti-a placut articolul?

Comentarii