Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:26 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cinci trucuri pentru curățarea băii

ro

17 Jan, 2022 14:25 1648 Marime text

Probabil multi dintre dumneavoastra atunci cand isi doresc sa se ocupe de curatenia locuintei lor contracteaza servicii de curatenie profesionale si interogheaza vestitul motor de cautare Google cu fraze de forma: „preturi curatenie la domiciliu” sau „firme de curatenie”. Dar in acest articol venim si in ajutorul celor care isi doresc o curatenie in regie proprie si avem cateva trucuri care pot fi folosite foarte usor pentru curatarea baii.
Baia este un spatiu de relaxare in care ne place sa ne petrecem timpul...atunci cand este curata bineinteles. Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa mentii baia curata si stralucitoare, fara sa pierzi foarte mult timp.
  1. Curata oglinda din baie
In baie, oglinda are tendinta sa se murdareasca rapid. Umezeala, praf, proiectarea anumitor produse...devine din ce in ce mai dificil sa ne vedem propria reflexie in oglinda. Drept urmare, ar fi bine sa o curatam minim o data pe saptamana. Iata un truc cu ajutorul caruia poti curata oglinda din baie rapid si usor:
  • Amesteca intr-un recipient cu pulverizator otet alb cu apa rece in parti egale;
  •  Dupa ce ai amestecat bine cele doua produse, pulverizeaza solutia obtinuta pe oglinda si sterge cu o laveta curata si uscata pentru a nu lasa urme.
Aceasta solutie se poate folosi si pentru a curata para de dus.
  1. Elimina depozitele de calcar
Depozitele de calcar sunt inevitabile in baie. Acestea se regasesc in special pe para de dus si pe robinete. Pentru o chiuveta curata si stralucitoare, nu este nevoie sa apelezi la chimicale, este de ajuns sa optezi pentru lamaie. Este de ajuns sa pui pe aceste suprafete putin suc de lamaie, sa lasi sa actioneze cateva minute dupa care sa clatesti. Daca urmele de calcar sunt persistente, atunci poti folosi otet si sa lasi sa actioneze putin inainte de a curata. Efectueaza aceasta operatiune cat mai des pentru a evita depunerea depozitelor de calcar.
  1.  Intretinerea chiuvetei, dusului si cazii din baie
O intretinere regulata iti va permite sa eviti reziduurile incrustate si nu permite proliferarea bacteriilor. Ideal ar fi sa cureti aceste suprafete in mod regulat cu ajutorul unui burete si unei solutii profesionale. Daca reziduurile sunt mai importante, este de ajuns sa folosesti putin otet alb. Amesteca intr-un recipient cu pulverizator ¾ apa si ¼ otet alb. Aplica pe toate suprafetele mentionate mai sus. Lasa sa actioneze timp de 15 minute. Freaca putin cu buretele inainte de a limpezi.
  1. Curatarea rezervorului vasului WC
Putini sunt cei care se gandesc sa curete rezervorul vasului WC. Cu toate acestea, rezervorul reprezinta o sursa importanta de bacterii si de murdarie. Cel mai simplu mod de a rezolva aceasta problema este urmatorul:  ai nevoie doar de otet. Il poti folosi singur sau impreuna cu alte produse 100% naturale. Otetul beneficiaza de uriase proprietati de curatare. Pune o sticla de otet in rezervor dupa care trage apa. In vasul WC poti pune tablete speciale pentru curatare.
  1. Curatarea gresiei din baie
Si gresia din baie necesita o curatare si o intretinere regulata. Daca vrei ca gresia din baie sa straluceasca de curatenie poti amesteca 2 linguri de otet cu 2 linguri de bicarbonat de sodiu si apa intr-un recipient mai mare. Curata apoi gresia cu ajutorul unei lavete sau cu ajutorul mopului. Daca mirosul otetului nu este pe placul tau trebuie sa stii ca acesta dispare rapid odata ce suprafata se usuca. O ala solutie eficienta consta in amestecarea de otet cu detergent lichid de curatare a gresiei, cu sapun lichid sau sapun negru.
 
Toate aceste trucuri sunt la indemana oricui si pot fi folosite cu usurinta daca bineinteles timpul va permite. Daca nu aveti timp sa va ocupati de aceste treburi casnice este suficient sa cautati pe internet “servicii curatenie Bucuresti” si o sumedenie de firme de curatenie profesionale, isi vor face aparitia pe ecranul dumneavoastra favorit.

Sursa foto: pexels.com
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii