Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:44 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CFR Transportul feroviar, o variantă ecologică și rapidă de călătorie pentru vacanță!

ro

18 Jun, 2021 18:17 1510 Marime text
  • Transportul feroviar este astăzi nu doar cel mai ecologic mod de transport, dar și o variantă rapidă și comodă de călătorie, pentru turiștii care își petrec vacanța în stațiunile de pe Valea Prahovei, Litoralul Românesc sau Delta Dunării.

Transportul feroviar este astăzi mijlocul de transport cel mai prietenos cu mediul, comparativ cu celelalte mijloace de transport, iar ofertele variate de călătorie ale operatorilor feroviari transformă drumul spre munte sau spre Mare în cel mai rapid și cel mai practic mijloc de deplasare pentru vacanțe.

Pentru turiștii care au ales ca destinație de vacanță stațiunile de pe Valea Prahovei, de la Marea Neagră sau Delta Dunării, operatorii de transport feroviar de călători au introdus în circulație trenuri care asigură legături directe și rapide pe relațiile București Nord - Brașov, București Nord - Constanța, București Nord - Mangalia sau București Nord - Medgidia - Tulcea.

Astfel, pentru stațiunile de pe Valea Prahovei sau Litoralul Românesc, calea ferată, comparativ cu celelalte moduri de transport, reprezintă o variantă ecologică, rapidă și confortabilă de călătorie, viteza maximă de circulație a trenurilor pe relația București - Brașov fiind de 140 km/h, iar între București și Constanța, de 160 km/h.

Pentru călătoria pe Valea Prahovei, CFR Călători, operatorul național de transport feroviar, a introdus în circulație 54 de trenuri (Regio Expres, Interegio și Regio), iar operatorii privați - Astra Trans Carpatic, Regio Călători și Softrans Călători - alte 24 de garnituri.

Pentru legăturile directe din toată țara cu staţiunile de la Marea Neagră și cu Delta Dunării, CFR Călători a pus deja în circulație 40 de trenuri, oferta de călătorie spre Litoral fiind completată cu alte 20 de garnituri ale operatorilor privați - Astra Trans Carpatic, Softrans Călători, Regio Călători și Transferoviar Călători.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA, administrator al infrastructurii feroviare publice, recomandă călătorilor să plece la drum cu TRENUL, un transport ecologic, rapid și confortabil, durata călătoriei pe calea ferată, până la Constanța sau Brașov, fiind de maximum 2 ore, transmite CFR Infrastructură.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii