Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:21 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CFR SA Circulația trenurilor se desfășoară în condiții dificile, ninsoare și vânt puternic în sud-estul țării

ro

26 Nov, 2023 08:50 874 Marime text
Sursa foto cu rol ilustrativ: Facebook/CFR CălătoriCompania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că circulația trenurilor se desfășoară în condiții dificile, ninsoare și vânt puternic cu rafale de 95 km/h - 100 km/h, pe raza județelor din sud - estul țării.

Potrivit CFR SA, pe raza SRCF Constanța, din cauza ninsorii viscolite și a rafalelor puternice de vânt, nu funcționează rețeaua națională de alimentarea cu energie, iar pentru asigurarea energiei electrice 10 stații CF funcționează pe grup electrogen.

De asemenea, pentru repunerea sub tensiune a liniei de contact se intervine la această ora cu Drezine Pantograf pe 3 intervale CF, astfel: Ovidiu - Dunărea (pe firul II), Fetești - Ramificație Borcea (pe firul I) și Jegălia- Bărăganu. Un singur tren de călatori, R 8340, staționează temporar la această oră, pentru remedierea deranjamentului între Jegalia și Bărăganu.

Tot pe raza SRCF Constanța, din cauza vântului puternic, nu funcționează sistemul de semnalizare - acustic, vizual și barierele automate -, de la 7 treceri la nivel cu calea ferată, situate pe intervalele Ciulnița - Perișoru, Valu lui Traian, Bărăganu  - Jegălia, Bărăganu - Fetești, Jegalia - Perișoru. Până la remedierea deranjamentelor, toți participanți la traficul rutier vor respecta, conform prevederilor legale, semnalizarea indicatorului rutier " Crucea Sfântului Andrei", iar mecanicii de locomotivă vor circula în apropierea trecerilor la nivel cu viteză redusă, de 20 km/h.

Pe raza SRCF Galați, echipele de intervenție acționează cu drezine pantograf pentru repunerea sub tensiune a liniei de contact între stațiile Făurei - Dedulești, pe firul II, în stația Plopu și între Lacu Sărat - Traian Sat, unde 3 trenuri de călători - R 7360, IR 1570 și IR 1732 - au rămas defecte, cu pantografele rupte și staționează pentru remediere.

„Menționăm faptul că, echipele de intervenție ale SRCF Constanța și Galați acționează în continuare pe rețea feroviară din sud-estul țării, astfel încât să fie remediate operațional toate deranjamentele cauzate de fenomenele meteo nefavorabile, iar traficul feroviar să se desfăşoare în condiții optime în această perioadă, în care sunt valabile atenționările meteo de cod galben și portocaliu pe raza județelor din sud - estul țării, unde rafalele de vânt viscolit ating viteze de până la 100 km/h“ - au precizat reprezentanții CFR SA.

Update, ora 8.40

Pe raza SRCF Galați, din cauza intensificări rafalelor de vânt, începănd cu ora 8.25, toate trenurile vor circula pe intervalul CF Galați - Făurei - Țăndărei doar cu locomotive Diesel, cu excepția trenurilor tractate cu locomotive electrice, care acum sunt în circulație,  pe secția respectivă.

Citește și: 

Oficial de la ISU Dobrogea! Cinci drumuri naționale din județul Constanța și toate drumurile județene, ÎNCHISE circulației (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii