Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:42 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CFR Restricții temporare ale circulației trenurilor, cauzate de avertizările meteo

ro

25 Nov, 2023 16:28 863 Marime text
Sursa foto: Facebook



 
  • Pe fondul condițiilor meteorologice nefavorablie care afectează mai multe zone din țară și ținând cont de avertizările meteo pentru această perioadă (vânt puternic, precipitații/ninsori abundente, viscol, vizibilitate scăzută etc.), începând din această seară – 25 noiembrie, ora 19:00, administratorul infrastructurii feroviare – CNCF CFR SA introduce mai multe restricții în circulația trenurilor de călători pentru derularea traficului feroviar în condiții de siguranță.

Aceste restricții se aplică în special pentru trenurile cu îndrumare din/ sosire în stația Constanța și stații cale ferată de pe magistrala 800 București – Constanța unde se interzice circulația cu tracțiune electrică și automotoare, ceea ce va genera întârzieri pe această secție precum și decalări de orare la trenurile de legătură.

„Pentru asigurarea continuității circulației trenurilor în condiții de siguranță, CFR Călători pune operativ la dispoziția CFR SA tracțiune diesel pentru remorcarea garniturilor pe ruta București – Constanța și retur. De asemenea, CFR Călători este pregătită să intervină, în funcție de evoluția stării vremii și a condițiilor de circuație, cu mai multe unități diesel, în limita parcului tehnic disponibil. Având în vedere faptul că starea vremii este în evoluție, sunt posibile și modificari în programul trenurilor ca urmare a circulației dificile din zonele afectate sau în zonele unde se lucrează pentru restabilirea circulației în condiții normale și de siguranță”, a transmis CFR.


Circulația în zonele afectate de condițiile meteo de iarnă se va desfășura în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA.

„Recomandăm pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre condiţiile meteo şi să solicite informaţii despre eventualele întârzieri şi posibilele modificări survenite în circulaţia trenurilor”, a specificat sursa citată.


Pasagerii pot obține informații la telefon nr. 0219521 – INFO CFR (trafic intern); la numerele de telefon din gările CFR sunt publicate pe w; ww.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/; în aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.


De asemenea, pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web  din gările București Nord, Aeroport Henri Coandă, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
– pe site-ul pe www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.
– la personalul nostru din staţii.

Pasagerii care au bilete şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea contravaloarea călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. 

Detalii pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Trafic intern/Renunțarea la călătorie.
 
Citește și
Uite greva, nu e greva! Greva feroviară s-a suspendat temporar
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii