Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:17 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CFR anunță măsuri speciale de circulație din cauza temperaturilor ridicate!

ro

18 Jul, 2023 08:04 854 Marime text
foto: PixabayMăsuri speciale de circulație pe calea ferată, din cauza temperaturilor ridicate!

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că traficul feroviar la nivel național s-a desfășurat și ieri în conditii speciale, cu limitarea vitezei de circulație pe anumite intervale de cale ferată, din cauza temperaturilor de peste 40 de grade înregistrate în aer și peste 50 de grade la nivelul solului, aceste măsuri fiind necesare pentru siguranţa traficului feroviar.

Menționăm faptul că, în intervalele orare în care temperatura în aer depășește deja 35-37 de grade în aer, personalul de întreţinere a infrastructurii feroviare efectuează permanent revizii suplimentare pe reţea, prin verificarea directă a căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei, iar în intervalele orare în care temperatura în șină depășeste 50 de grade C, pe anumite intervale de stații, unde situația o impune, se REDUCE VITEZA de circulaţie a trenurilor CU 20-30 km/h FAȚĂ DE VITEZA NORMALĂ, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă.

Precizăm, de asemenea,  faptul că, aceaste măsuri sunt aplicate de toate companiile de infrastructură și respectă normele de siguranţă feroviară în astfel de situații speciale.

Vă asigurăm că, personalul de specialitate al CFR SA avizează permanent operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF) când se impune reducerea vitezei de circulație și pe ce intervale de stații se va adoptă această măsură, astfel încât operatorii de transport feroviar de călători să informeze pasagerii din trenurile aflate deja în circulație, sau care urmează să circule în ziua respectivă, despre condițiile de trafic., a transmis CFR SA. 

Totodată, CFR SA recomandă publicului călător ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre orele de sosire și de plecare a trenurilor în stațiile CFR, la casele de bilete ale operatorului de transport de la care a achiziționat sau dorește să achiziționeze bilet.

Rugăm călătorii ca în această perioadă să consulte INCLUSIV SITE-urile sau paginile de social-media ale OPERATORILOR DE TRANSPORT FEROVIAR, pentru informaţii actualizate despre condițiile și măsurile impuse în graficul trenurilor înscrise în circulație.

Adresăm scuzele necesare călătorilor, în situația în care trenurile cu care călătoresc ajung cu întârziere la destinație, însă aceste măsuri de limitare a vitezei de circulație pe anumite intervale de cale ferată sunt necesare pentru a menține condiții optime și de siguranță pe rețeaua feroviară. , a transmis purtător de cuvânt CFR SA, Oana Brânzan. 


Citește și: 

CFR Călători! Restricții de circulație pe calea ferată din cauza caniculei. Cum funcționează sistemele de climatizare din trenuri
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii