Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:51 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cetățeni români cercetați pentru pescuit comercial în perioada de prohibiție și comercializare fără documente a peștelui

ro

12 Apr, 2021 14:31 1388 Marime text
  • Persoanele în cauză nu au putut prezenta documente de proveniență pentru captura de pește. 
În data 09.04.2021, în intervalul 20.00 – 03.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina şi din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea aflaţi în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu în cooperare cu inspectori piscicoli din cadrul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, au descoperit în zona km. 23 – 25 pe Brațul Sfântu Gheorghe, patru setci din material textil, nemarcate, aflate în apă, cu captură de pește, specia scrumbie.

În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că lungimea totală a setcilor este de 330m, iar întreaga cantitatea de peste, 47 kilograme, a fost predată unei societăți de profil.
 
De asemenea, în data de 11.04.2021, în jurul orei 22.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tulcea, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au descoperit pe raza localităţii Nufăru, județul Tulcea, o persoană care avea asupra sa o cantitate însemnată de pește în stare proaspătă, aflată în lăzi din plastic.

După cântărire a rezultat o cantitate totală de 40 kilograme peşte, din specia scrumbie, pentru care persoana în cauză nu au putut prezenta documente de proveniență.  
 
În data de 11.04.2021, în jurul orei 16.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe Brațul Chilia, la kilometrul fluvial 45, au oprit o ambarcațiune în care se aflau două persoane.

În ambarcațiune a fost găsită o cantitate de pește, în stare congelată, pentru care cele două persoane nu au putut prezenta documente de proveniență.
 
În urma verificărilor a rezultat faptul că cei doi sunt cetăţeni români, cu domiciliu în București, şi au declarat că au cumpărat peștele de la persoane necunoscute din localitatea Periprava și că este destinat consumului propriu. După cântărirea peştelui a rezultat o cantitate totală de 20 kilograme din speciile scrumbie și sânger.
 
Întreaga cantitate de peşte a fost predată unor societăţi comerciale de profil, conform procedurile legale iar poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “pescuit comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibiție  și în zonele de protecție”, faptă prevăzută și sancționată de art. 64, lit. e din OUG 23/2008  precum  şi „deţinere, transport sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi a altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori a produselor din peşte obținute din pescuit”, faptă prevăzută de art. 64, lit. h din OUG 23/2008, cu modificările și completările ulterioare.
 

„Totodată, vă informăm că prin Ordinul MADR/MMAP nr. 58/462/2021 sunt stabilite perioadele si zonele de prohibiţie a pescuitului, precum si a zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii, în anul 2021”, precizează Poliția de Frontineră. 


Sursă foto: Poliția de Frontieră Română

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii