Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:35 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cetățeni din Uzbekistan, Palestina şi India cu documente false, depistaţi la frontieră

ro

10 Jan, 2020 15:44 1509 Marime text

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Giurgiu, Episcopia-Bihor şi Cenad au depistat şase cetăţeni din Uzbekistan, Palestina şi India care au încercat să treacă ilegal frontiera folosind paşapoarte şi cărţi de identitate lituaniene, franceze, respectiv greceşti false.

În data de 10.01.2020, în jurul orei 01.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-au prezentat, pe sensul de intrare în România, călătorind ca pasageri într-un autocar aparținând unei firme de transport internațional care efectua curse regulate pe ruta Sofia - București, patru persoane. Acestea au prezentat la controlul de frontieră cărţi de identitate care purtau însemnele autorităților lituaniene.

În urma verificării documentelor, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a constatat că documentele prezentate nu îndeplinesc condiţiile de formă şi de fond ale unora autentice, acestea fiind false.

În continuarea cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele respective sunt cetățeni din Uzbekistan, cu vârste cuprinse între 24 și 53 de ani. Cei în cauză au declarat că au procurat documentele din Lituania, de la un cetățean a cărui identitate nu o cunosc, plătind 300 de euro fiecare și au recurs la această metodă deoarece intenţionau să ajungă în Germania.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, acestea au fost preluate de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun, iar firma de transport a fost sancționată contravențional, în conformitate cu OUG 194/2002 cu modificările și completările ulterioare, pentru „aducerea în România de către companiile de transport a străinilor cu documente sau vize false ori falsificate”.

Şi la Punctul de Trecere a Frontierei Episcopia-Bihor s-a prezentat, în aceeaşi zi, pentru a efectua formalităţile de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, călătorind într-un tren internaţional, care circulă pe ruta Cluj-Napoca– Viena, o tânără care s-a legitimat un paşaport simplu, cu însemnele autorităților din Franţa.

 Întrucât documentul francez prezentat la control nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals, persoana în cauză a fost condusă la sediul instituției pentru verificări.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că tânăra este cetăţean din Palestina, în vârstă de 21 de ani şi a intrat legal în ţară, în baza unei vize de studii. Aceasta a declarat că a procurat documentul de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaște, în schimbul sumei de 200 de euro, intenționând să ajungă în Germania, la tatăl ei.

Un alt caz s-a înregistrat la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad – judeţul Timiş, unde poliţiştii de frontieră au depistat un tânăr din India, în vârstă de 28 de ani, care a încercat să treacă ilegal frontiera, cu intenţia de a ajunge în Ungaria, folosind un paşaport grecesc fals.

În ultimele două cazuri, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals şi uz de fals cât şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea acestora să fie luate măsurile legale care se impun.

Sursa foto: Poliția de Frontieră 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii