Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:10 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Certificatul verde și Loteria vaccinării, printre cele mai populare căutări pe Google în România, în 2021

ro

08 Dec, 2021 11:53 1125 Marime text


Listele Google ale celor mai populare căutări în România în 2021 arată că, deşi aspectele legate de pandemie au fost în centrul atenţiei pentru români, subiectele s-au schimbat faţă de anul trecut, iar de la informaţii despre virus, restricţii şi pandemie în general, anul acesta căutările au vizat vaccinurile, prevenţia şi reluarea activităţii considerate normale.



În topul celor mai populare căutări pe Google în România din 2021 se află trei căutări legate de vaccinare - certificatul verde, Loteria vaccinării şi programarea pentru vaccinare.



La capitolul emisiuni TV, show-ul „Chefi la cuţite" a fost pe primul loc al popularităţii în căutările românilor pe Google în 2021, urmat de „Survivor" şi „Asia Express". Alături de Alexandra Dinu şi Emma Răducanu, în topul oamenilor care au generat cel mai mare interes în căutări se numără şi tânărul înotător David Popovici, dar şi fotbalistul Christian Eriksen, danezul care a suferit un atac de cord în timpul meciului cu Finlanda de la Euro 2020, potrivit AGERPRES.



Educaţia este o temă care a generat interes crescut în căutări în 2021. Digitalizarea acestui domeniu şi nevoie de instrumente adaptate, inclusiv pentru predarea online, a determinat o creştere a căutărilor după astfel de soluţii.



Topurile celor mai populare căutări pe Google în 2021 au fost realizate folosind liste de căutări „trending": căutări care au înregistrat o creştere puternică în 2021 faţă de 2020, pe o perioadă considerabilă de timp, indicând astfel un interes sporit şi susţinut pentru respectivul subiect.



Astfel, top 10 Căutări populare include: Euro 2020, certificat verde, Loteria vaccinării, Petrică Mâţu Stoian, iPhone 13, programare vaccinare, Squid Game, Alexandra Dinu, prevenţie COVID şi Emma Răducanu



Reprezentanţii Google explică faptul că pentru 2021 căutările sunt realizate pe mai multe categorii, urmărind să surprindă trenduri de căutare din România în anul care tocmai se încheie. Listele au fost create utilizând combinat mai multe servicii şi instrumente care oferă o imagine detaliată asupra trendurilor de căutare la nivel global şi regional. 

Sursă foto: unsplash.com/ Christin Hume
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii