Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:00 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceremonie militară și religioasă cu ocazia depunerii jurământului militar, la Brigada 9 Mecanizată 2Mărășești“ Constanța (GALERIE FOTO)

ro

06 May, 2022 15:32 1485 Marime text
Jurământ militar la Brigada 9 Mecanizată Mărășești. foto: Facebook/Brigada 9 Mecanizată MărășeștiLa sediul Comandamentului Brigăzii 9 Mecanizată ”MĂRĂȘEȘTI”, a avut loc astăzi, 06 mai 2022, ceremonia militară și religioasă, organizată cu ocazia depunerii jurământului militar.

Potrivit unui comunicat al Brigăzii 9 Mecanizate Mărășești, tot in cadrul acestui eveniment Comandantul Brigăzii 9 Mecanizată "Mărășești" Colonel Adrian COSTARU a înmânat Semnul Onorific în Serviciul Patriei pentru 25 de ani de activitate, Șefului de Stat Major al Brigăzii 9 Mecanizată "Mărășești" Colonelului Marian NICULAE și a conferit atestate membrilor echipei "INVICTUS" pentru rezultatele obținute la olimpiada de la HAGA 2022.

„Jurământul militar este un angajament solemn, exprimat printr-o formulă prin care o persoană, intrând în rândul Forțelor Armate, se obligă să își facă datoria față de patrie.

Încă de la apariția sa, jurământul militar a avut diferite semnificații, în funcție de perioadele temporale parcurse, însă fondul a rămas, în esență, neschimbat. Astfel, în formularea jurământului se va regăsi un Dumnezeu Atotputernic sau o lege fundamentală, toate având puterea și dreptul de a pedepsi pe cei care l-au încălcat.

Jurământul militar nu îi însoțește pe cei care l-au depus doar în suflet, el se regăsește și în documentele oficiale, personale sau în distincții de serviciu“ - au mai precizat reprezentanții Brigăzii 9 Mecanizate Mărășești.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii